Frankfurti leves
Hozzávalók:
- egy közepes káposztának a fele
- 6 virsli
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- fél zöldpaprika
- fél paradicsom
- 1 krumpli
- 1 evőkanál liszt
- vegeta
- só
- bors
- majoránna
- őrölt kömény
- olaj
Elkészítés:
A káposztát vékonyan felszeleteljük és kevés olajon megsütögetjük. Rászeljük a paprikát, paradicsomot (télen akár el is hagyhatjuk), a fokhagymát, belekockázzuk a krumplit, beledobjuk egészben a megtisztított hagymát. Ízesítjük és még egy kicsit pároljuk fedő alatt. Ezután félrehúzzuk és megszórjuk a liszttel, majd vízzel felöntjük. A vége felé belekarikázzuk a virslit és készre főzzük.
Hasonló receptek
Zöldborsókrémleves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Zöld zöldségleves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Pórés-zelleres csirkeleves
Leves, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes