Magyaros gombaleves laskából

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 vöröshagyma
  • 15 dkg laskagomba
  • 1 sárgarépa
  • 1 kis darab fehérrépa
  • 1 evőkanál liszt
  • 0,5 dl olaj
  • bors
  • kömény
  • fűszerpaprika
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1,5 l húsleves (kockából)

Elkészítés:

A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, fűszerezzük. Kevés vízzel felöntjük, majd beletesszük a kis kockára darabolt gombát, sárgarépát és gyökeret, a finomra vágott petrezselyemzöldet. Felöntjük húslevessel és puhára főzzük. Zsemle színű rántással berántjuk, kiforraljuk. Betétként vajas galuskát adhatunk hozzá.

Hasonló receptek

Narancsos sárgarépaleves

Leves, Könnyű

Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Gombás burgonyaleves

Leves, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Vörös lencse krémleves

Leves, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: