Magyaros gombaleves laskából
Hozzávalók:
- 1 vöröshagyma
- 15 dkg laskagomba
- 1 sárgarépa
- 1 kis darab fehérrépa
- 1 evőkanál liszt
- 0,5 dl olaj
- só
- bors
- kömény
- fűszerpaprika
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 gerezd fokhagyma
- 1,5 l húsleves (kockából)
Elkészítés:
A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, fűszerezzük. Kevés vízzel felöntjük, majd beletesszük a kis kockára darabolt gombát, sárgarépát és gyökeret, a finomra vágott petrezselyemzöldet. Felöntjük húslevessel és puhára főzzük. Zsemle színű rántással berántjuk, kiforraljuk. Betétként vajas galuskát adhatunk hozzá.
Hasonló receptek
Spenótleves
Leves, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sütőtökös bableves
Leves, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Újházy-tyúkleves
Leves, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes