Vegyes ecetes savanyúság
Hozzávalók:
- fél fej karfiol
- 1 zöldpaprika
- fél uborka
- 10 kis fej vöröshagyma
- 4 koktélparadicsom
- 2 kis csípős paprika#A szószhoz
- 1 l fehérborecet vagy almaecet
- 6 szegfűszeg
- 1 darabka fahéj
- csipetnyi őrölt gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 szem fekete bors
- pirospaprika
- babérlevél
- kakukkfű
- 10 dkg liszt
- 6 dkg őrölt mustármag
- 2 szál tárkony#A páchoz
- 1,5 dl víz
- 2 evőkanál ecet
- 6 dkg tengeri só
Elkészítés:
A fogyasztás előtt 3 héttel kell elkészíteni! A zöldségeket kis darabokra vágjuk és lobogó vízben blansírozzuk. A vizet a sóval és az ecettel felforraljuk, beletesszük a zöldségeket, majd 24 órát állni hagyjuk. Másnap lecsöpögtetjük és a tárkonnyal együtt befőttesüvegekbe tesszük. Az ecetet és a fűszereket lábasban felforraljuk, 10 percig főzzük, 2 órát állni hagyjuk, majd leszűrjük. A lisztet és a mustárport simára összevegyítjük, lassan az ecetes lébe keverjük és kevergetve kislángon sűrűre főzzük. Amikor kihűlt, az üvegekbe öntjük és lezárjuk.
Hasonló receptek
Alma csatni 1.
Egyéb, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Bundás kenyér sütőben
Egyéb, Könnyű
Gluténmentes, Crohn, Mogyorómentes, Cukormentes
Alma csatni 2.
Egyéb, Közepes
Gluténmentes, Laktózmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes