Vegyes ecetes savanyúság
Hozzávalók:
- fél fej karfiol
- 1 zöldpaprika
- fél uborka
- 10 kis fej vöröshagyma
- 4 koktélparadicsom
- 2 kis csípős paprika#A szószhoz
- 1 l fehérborecet vagy almaecet
- 6 szegfűszeg
- 1 darabka fahéj
- csipetnyi őrölt gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 szem fekete bors
- pirospaprika
- babérlevél
- kakukkfű
- 10 dkg liszt
- 6 dkg őrölt mustármag
- 2 szál tárkony#A páchoz
- 1,5 dl víz
- 2 evőkanál ecet
- 6 dkg tengeri só
Elkészítés:
A fogyasztás előtt 3 héttel kell elkészíteni! A zöldségeket kis darabokra vágjuk és lobogó vízben blansírozzuk. A vizet a sóval és az ecettel felforraljuk, beletesszük a zöldségeket, majd 24 órát állni hagyjuk. Másnap lecsöpögtetjük és a tárkonnyal együtt befőttesüvegekbe tesszük. Az ecetet és a fűszereket lábasban felforraljuk, 10 percig főzzük, 2 órát állni hagyjuk, majd leszűrjük. A lisztet és a mustárport simára összevegyítjük, lassan az ecetes lébe keverjük és kevergetve kislángon sűrűre főzzük. Amikor kihűlt, az üvegekbe öntjük és lezárjuk.
Hasonló receptek
Almás-szilvás csatni
Egyéb, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Fűszeres-szilvás csatni
Egyéb, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Mentás almakompót másképpen
Egyéb, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes