Vegyes ecetes savanyúság

Ételtípus: Egyéb Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • fél fej karfiol
  • 1 zöldpaprika
  • fél uborka
  • 10 kis fej vöröshagyma
  • 4 koktélparadicsom
  • 2 kis csípős paprika#A szószhoz
  • 1 l fehérborecet vagy almaecet
  • 6 szegfűszeg
  • 1 darabka fahéj
  • csipetnyi őrölt gyömbér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 szem fekete bors
  • pirospaprika
  • babérlevél
  • kakukkfű
  • 10 dkg liszt
  • 6 dkg őrölt mustármag
  • 2 szál tárkony#A páchoz
  • 1,5 dl víz
  • 2 evőkanál ecet
  • 6 dkg tengeri só

Elkészítés:

A fogyasztás előtt 3 héttel kell elkészíteni! A zöldségeket kis darabokra vágjuk és lobogó vízben blansírozzuk. A vizet a sóval és az ecettel felforraljuk, beletesszük a zöldségeket, majd 24 órát állni hagyjuk. Másnap lecsöpögtetjük és a tárkonnyal együtt befőttesüvegekbe tesszük. Az ecetet és a fűszereket lábasban felforraljuk, 10 percig főzzük, 2 órát állni hagyjuk, majd leszűrjük. A lisztet és a mustárport simára összevegyítjük, lassan az ecetes lébe keverjük és kevergetve kislángon sűrűre főzzük. Amikor kihűlt, az üvegekbe öntjük és lezárjuk.

Hasonló receptek

Narancs-sütőtök lekvár

Egyéb, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Mogyoróhagymás-tárkonyos sárgarépakonzerv

Egyéb, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Alma csatni 1.

Egyéb, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: