Céklafőzelék
Hozzávalók:
- Hozzávalók négy személy részére: 1 kg cékla
- 80 g kefir
- 3 evőkanál búzaliszt
- 3 evőkanál napraforgóolaj
- 1 teáskanál reszelt torma
- 1 darab citrom
- Zellerlevél
- Tengeri só.
Elkészítés:
A megmosott, megtisztított céklát meghámozzuk, lereszeljük és enyhén besózzuk. Egy edénybe tesszük az olajt, egy teáskanálnyi vágott zellerlevelet, és a kinyomkodott céklát. Sózzuk, reszelt tormával és reszelt citrom héjával ízesítjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy a céklát jól ellepje. Fedő alatt közepes lángon addig főzzük, amíg megpuhul a zöldség. A kefirből és a lisztből habarást készítünk, és besűrítjük vele a céklát. A citrom levét belefacsarjuk, és egyszer felforraljuk az egészet. Tápérték egy adagban: Energia: 165 kcal, Szénhidrát: 21 g, Fehérje: 4,5 g, Zsír: 7 g.
Hasonló receptek
Zöldséges hús
Főétel, Könnyű
Mogyorómentes, Magas vérnyomás, Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes
Őszibarackkal töltött csirke
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Francia hagymás burgonyaleves
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes