Céklafőzelék
Hozzávalók:
- Hozzávalók négy személy részére: 1 kg cékla
- 80 g kefir
- 3 evőkanál búzaliszt
- 3 evőkanál napraforgóolaj
- 1 teáskanál reszelt torma
- 1 darab citrom
- Zellerlevél
- Tengeri só.
Elkészítés:
A megmosott, megtisztított céklát meghámozzuk, lereszeljük és enyhén besózzuk. Egy edénybe tesszük az olajt, egy teáskanálnyi vágott zellerlevelet, és a kinyomkodott céklát. Sózzuk, reszelt tormával és reszelt citrom héjával ízesítjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy a céklát jól ellepje. Fedő alatt közepes lángon addig főzzük, amíg megpuhul a zöldség. A kefirből és a lisztből habarást készítünk, és besűrítjük vele a céklát. A citrom levét belefacsarjuk, és egyszer felforraljuk az egészet. Tápérték egy adagban: Energia: 165 kcal, Szénhidrát: 21 g, Fehérje: 4,5 g, Zsír: 7 g.
Hasonló receptek
Csirkepaprikás
Főétel, Közepes
Mogyorómentes, Gluténmentes, Vesebetegség, Cukormentes
Sonkahabos burgonya
Főétel, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Gombás marhatokány
Főétel, Könnyű
Gluténmentes, Cukormentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes