Uborkamártás
Hozzávalók:
- Hozzávalók négy személy részére: 400 g csemegeuborka
- 30 g liszt
- 3 evőkanál olívaolaj
- 120 ml kefir
- 2 teáskanálnyi kapor
- 1 db citrom reszelt héja
- Tengeri só.
Elkészítés:
A csemegeuborkát apró kockára szeleteljük, olajos főzőedénybe tesszük, megszórjuk a vágott kaporral. Meghintjük a liszttel, és világos színűre pirítjuk. Felöntjük kevés vízzel, ízesítjük a sóval, a citrom reszelt héjával, esetleg kevés citromlével, majd összeforraljuk. Ha elkészült, a kefirt belekeverjük, összemelegítjük, és melegen tálaljuk szelet hús mellé. Tápérték egy adagban: Energia: 120 kcal, Szénhidrát: 9 g, Fehérje: 3 g, Zsír: 8 g.
Hasonló receptek
Zöldségfalatkák olaszosan
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Olasz tésztasaláta
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Húsgombócok fehér mártásban
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Mogyorómentes, Cukormentes