Vaniliás túrótorta sütés nélkül
Hozzávalók:
- 1 kg félzsíros tehéntúró
- 20 dkg omlós keksz
- 10 dkg vaj
- 4 evőkanálnyi zöld citrom lé
- 10 dkg kristálycukor
- 1 vaníliarúd
- 2 zacskó vaníliás krémpor
- 2,5 dl tejszín
- 2 ág citromfű
- 10-15 szem pisztácia
Elkészítés:
Az omlós kekszet ledaráljuk és a megolvasztott vajjal alaposan összedolgozzuk. 26 centi átmérőjű kapcsos tortaforma aljára terítjük, majd hideg helyre tesszük. A vaníliarúdból kikaparjuk a velőt és a túróval, a zöld citrom levével, a cukorral kikeverjük. Beleszórjuk a krémport, a felaprított citromfüvet. 1 dl tejszínt kemény habbá verünk és a krémbe forgatjuk. A krémet a kekszes tortalapra simítjuk és 1-2 órára a hűtőszekrénybe tesszük. A maradék tejszínt felverjük, csillagcsöves nyomózsákba töltjük. Amikor a torta megfelelően lehűlt, a kapcsos tortaformát eltávolítjuk és nyomózsákból habrózsákat nyomunk a torta tetejére, ami egyben a szeletet is jelöli. A habrózsák közé nagyon vékonyra vágott zöld citrom karikákat teszünk, majd a torta tetejét megszórjuk durvára vágott pisztáciával és néhány félretett citromfű levéllel díszítjük.
Hasonló receptek
Gyümölcsös túrókrém
Desszert, Könnyű
Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Raffaello (tojás nélkül)
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes
Túrógombóc
Desszert, Közepes
Mogyorómentes, Magas vérnyomás, Cukormentes