Vargabéles

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Epebetegség, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 25 dkg cérnametélt
  • 50 dkg túró
  • 15 dkg kristálycukor
  • 8 tojás
  • 4 réteslap
  • 2 citrom reszelt héja
  • 5 dkg mazsola
  • 1-2 csomag vaníliáscukor
  • vaj

Elkészítés:

A cérnametéltet előre megfőzzük. A tojások sárgáját felverjük a cukorral, vaníliás cukorral, a citromok héjával, majd a túróval és jól kikeverjük. Ezután hozzáadjuk a mazsolát és a kihűlt cérnametéltet is. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük és óvatosan belekeverjük a túrós masszába. Kivajazunk egy tepsit, beleterítünk 2 réteslapot, rásimítjuk a keveréket. Befedjük a másik két réteslappal, megkenjük olvasztott vajjal és előmelegített sütőben 40-50 perc alatt pirosra sütjük. Gyümölccsel kínáljuk.

Hasonló receptek

Lekváros bukta (tej nélkül)

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Hízókúra, Laktózmentes, Mogyorómentes

Túrós pite (szalakális)

Desszert, Közepes

Gyomorfekély, Mogyorómentes

Stíriai metélt

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Gyomorfekély, Csontritkulás, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: