Vargabéles
Hozzávalók:
- 25 dkg cérnametélt
- 50 dkg túró
- 15 dkg kristálycukor
- 8 tojás
- 4 réteslap
- 2 citrom reszelt héja
- 5 dkg mazsola
- 1-2 csomag vaníliáscukor
- vaj
Elkészítés:
A cérnametéltet előre megfőzzük. A tojások sárgáját felverjük a cukorral, vaníliás cukorral, a citromok héjával, majd a túróval és jól kikeverjük. Ezután hozzáadjuk a mazsolát és a kihűlt cérnametéltet is. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük és óvatosan belekeverjük a túrós masszába. Kivajazunk egy tepsit, beleterítünk 2 réteslapot, rásimítjuk a keveréket. Befedjük a másik két réteslappal, megkenjük olvasztott vajjal és előmelegített sütőben 40-50 perc alatt pirosra sütjük. Gyümölccsel kínáljuk.
Hasonló receptek
Lekváros bukta (tej nélkül)
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Laktózmentes, Mogyorómentes
Túrós pite (szalakális)
Desszert, Közepes
Gyomorfekély, Mogyorómentes
Stíriai metélt
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Gyomorfekély, Csontritkulás, Mogyorómentes