Borkrémes mazsolás sült tészta
Hozzávalók:
- 1 csomag gyermelyi négytojásos fodros nagykocka
- 6 tojás
- 5 dl tejföl
- 20 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 dl édes fehérbor
- 1 l tej
- 2 citrom
- 20 dkg cukor
- só
- 10 dkg mazsola
- öntethez: 2 dl édes fehérbor
- 5 dl tej
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás krémpor
- 3 tojásfehérje
Elkészítés:
A tejet pici sóval feltesszük forrni. Ha forr, beletesszük a tésztát és megfőzzük benne. Gyakran kevergetjük, nehogy leégjen, amikor már kevés tej van alatta, levesszük és lefedjük. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, vajjal, majd beletesszük a tejfölt, a borban áztatott mazsolát levével, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, pici sót és elkeverjük. Hozzáadjuk a főtt tésztát és azt is lazán belekeverjük, majd a fehérjéből vert kemény habbal lazítjuk. Kivajazott morzsázott tepsibe tesszük és 180 °C-os előmelegített sütőben, sütjük 30-40 percet. Amikor elkészült, 5 percet pihentetjük, majd szeleteljük és tálaljuk. Mellé boros öntetet adhatunk: Feltesszük forrni a tejet. Amikor forr, beletesszük a cukrot és a borral kikevert krémbort. Felfőzzük egyszer és levesszük. Míg forró belekeverjük a tojások fehérjéből vert kemény habot és forrón tesszük a tészta mellé.
Hasonló receptek
Muffin cukormentesen
Tésztaféle, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Juhtúrós pogácsa
Tésztaféle, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes
Rucolás-kakukkfüves tészta
Tésztaféle, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes