Gyümölcs-terrine
Hozzávalók:
- hozzávalók (6-8 személyre) : 1 adag piskótakeverék
- 1 dl grand marnier likőr
- olaj
- a kikenéshez
- porcukor
- a szóráshoz#A töltelékhez: 20 dkg porcukor
- 15 dkg sózatlan
- puha vaj
- 10 dkg darált mandula
- 3 dl tejszín
- felverve
- 2 kivi
- meghámozva és hosszában elnegyedelve
- 25 dkg eper
- 2 érett sárgabarack
- félbevágva és kimagozva
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra. Olajozzunk ki egy 23x33 cm-es lapos tepsit és tegyünk bele sütőpapírt. Készítsük el a piskótatésztát és öntsük bele. Süssük 15-20 percig, amíg pirulni kezd. Kissé hűtsük ki, majd fordítsuk ki egy porcukorral megszórt sütőpapírra. A torta széleit vágjuk le. Vágjuk a tésztát egy 23x23 és egy 23x10 cm-es négyszögre. Mindkét darabot locsoljuk meg a Grand Marnier-val. Kenjünk ki és papírral béleljünk ki egy kenyérsütőformát. A nagyobbik piskótadarabbal óvatosan béleljük ki a forma alját és oldalait. A töltelékhez keverjük krémesre a porcukrot és a vajat. Dolgozzuk bele a darált mandulát, végül óvatosan keverjük hozzá a habbá vert tejszínt. Kenjünk egy vékony réteg krémet a tésztára. Rendezzük a tészta hosszában a krémre a kiviket. Kenjünk egy újabb réteg krémet a kivire, majd rendezzük rá az epreket. Ismét krém következik, majd a félbevágott sárgabarackok. Utoljára kenjük rá a megmaradt krémet. Az egészre helyezzük rá a kisebbik, félretett piskótalapot. Takarjuk le sütőpapírral és a forma tetejével lefelé tegyük a hűtőszekrénybe 6 órára. Óvatosan borítsuk ki egy hosszúkás tálra és távolítsuk el a papírt a süteményről. Hidegen, vastag szeletekre vágva tálaljuk.
Hasonló receptek
Gyümölcsös túrókrém
Desszert, Könnyű
Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Fahéjas szívek
Desszert, Könnyű
Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes
Szilvás szelet
Desszert, Könnyű
Keringési problémák, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes