Meggyes-rumos rakott piskóta

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Gyomorfekély, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 5 dkg hámozott mandula
  • 5 dkg puha mazsola
  • 1 nagy üveg meggybefőtt
  • 1 csokoládés/kakaós piskótahasáb (40 dkg)
  • 1 dl rum
  • 10 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 3/4 l tej
  • 1 tasak vaníliás pudingpor

Elkészítés:

A mandulát durvára vágjuk, serpenyőben, zsiradék nélkül megpirítjuk. A mazsolát forró vízzel leöblítjük. A meggybefőttet lecsöpögtetjük, 12 szemet félreteszünk a díszítéshez. A piskótát 2x2 cm-es kockákra vágjuk, a felét csinos üvegtálba szórjuk. Meglocsoljuk rummal, megszórjuk mandulával, mazsolával és meggyel, majd a maradék piskóta, rum stb. következik. A vaníliás krémhez habosra keverjük a cukrot és a tojássárgáját, hozzáadjuk a 6 evőkanál hideg tejjel elkevert pudingport. A többi tejet felforraljuk, apránként a tojásos pudingalaphoz keverjük és szelíd tűzön sűrűre főzzük. Csipet sóval kemény habbá verjük a tojásfehérjét, kíméletesen a forró krémhez adjuk és bevonjuk vele a piskótarakottast. Hagyjuk teljesen kihűlni, legalább 4 órára hidegre tesszük. Tálaláskor a félretett meggyszemekkel és mentalevélkékkel díszítjük. Tejszínhabot kínálhatunk hozzá.

Hasonló receptek

Sárgarépagolyók

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Diós-körtés-szőlős rétes

Desszert, Közepes

Vesebetegség, Gyomorbetegségek, Keringési problémák, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes

Sacher torta

Desszert, Nehéz

Gluténmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: