Meggyes-rumos rakott piskóta

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Gyomorfekély, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 5 dkg hámozott mandula
  • 5 dkg puha mazsola
  • 1 nagy üveg meggybefőtt
  • 1 csokoládés/kakaós piskótahasáb (40 dkg)
  • 1 dl rum
  • 10 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 3/4 l tej
  • 1 tasak vaníliás pudingpor

Elkészítés:

A mandulát durvára vágjuk, serpenyőben, zsiradék nélkül megpirítjuk. A mazsolát forró vízzel leöblítjük. A meggybefőttet lecsöpögtetjük, 12 szemet félreteszünk a díszítéshez. A piskótát 2x2 cm-es kockákra vágjuk, a felét csinos üvegtálba szórjuk. Meglocsoljuk rummal, megszórjuk mandulával, mazsolával és meggyel, majd a maradék piskóta, rum stb. következik. A vaníliás krémhez habosra keverjük a cukrot és a tojássárgáját, hozzáadjuk a 6 evőkanál hideg tejjel elkevert pudingport. A többi tejet felforraljuk, apránként a tojásos pudingalaphoz keverjük és szelíd tűzön sűrűre főzzük. Csipet sóval kemény habbá verjük a tojásfehérjét, kíméletesen a forró krémhez adjuk és bevonjuk vele a piskótarakottast. Hagyjuk teljesen kihűlni, legalább 4 órára hidegre tesszük. Tálaláskor a félretett meggyszemekkel és mentalevélkékkel díszítjük. Tejszínhabot kínálhatunk hozzá.

Hasonló receptek

Meggyes darafelfújt

Desszert, Közepes

Fogyókúra, Mogyorómentes

Madártej

Desszert, Könnyű

Epebetegség, Mogyorómentes, Gluténmentes

Amerikai almás lepény

Desszert, Közepes

Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: