Grízes piskóta gyümölccsel
Hozzávalók:
- a tésztához: 8 tojás
- 8 evőkanál cukor
- 16 evőkanál gríz
- az öntethez: 1 l tej
- 5 evőkanál cukor
- 2 csomag vaníliáscukor
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát sütünk. Először habosra keverjük a tojássárgáját a cukorral. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a tojássárgás masszát és a 16 evőkanál grízt. Vastagon kivajazott tepsibe öntjük és 170 ´C-on sütjük, mint a piskótát. Amíg sül a piskóta, 1 liter tejet felforralunk 5 evőkanál cukorral, 2 csomag vaníliás cukorral és amikor a süti kisült, forrón ráöntjük. Fóliával takarjuk le, amíg a tejet a sütemény magába szívja és finom, könnyű lesz. Nem kell megvárni, hogy teljesen kihűljön, mert nagyon finom jéghideg gyümölcssalátával és tejszínhabbal. Elkészítési idő: kb. 1 óra. A gyümölcssalátát lehet bármilyen gyümölcsből, befőttből készíteni, de a legfinomabb eper, banán, szeder, őszibarack egyvelegéből, egy kis áfonyadzsemmel ízesítve!
Hasonló receptek
Karácsonyi diabetikus gyümölcskenyér
Desszert, Közepes
Mogyorómentes, Cukormentes
Körtés-burgonyás rakottas
Desszert, Közepes
Vesebetegség, Gyomorbetegségek, Keringési problémák, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Kuglóf
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes