Grízes piskóta gyümölccsel
Hozzávalók:
- a tésztához: 8 tojás
- 8 evőkanál cukor
- 16 evőkanál gríz
- az öntethez: 1 l tej
- 5 evőkanál cukor
- 2 csomag vaníliáscukor
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát sütünk. Először habosra keverjük a tojássárgáját a cukorral. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a tojássárgás masszát és a 16 evőkanál grízt. Vastagon kivajazott tepsibe öntjük és 170 ´C-on sütjük, mint a piskótát. Amíg sül a piskóta, 1 liter tejet felforralunk 5 evőkanál cukorral, 2 csomag vaníliás cukorral és amikor a süti kisült, forrón ráöntjük. Fóliával takarjuk le, amíg a tejet a sütemény magába szívja és finom, könnyű lesz. Nem kell megvárni, hogy teljesen kihűljön, mert nagyon finom jéghideg gyümölcssalátával és tejszínhabbal. Elkészítési idő: kb. 1 óra. A gyümölcssalátát lehet bármilyen gyümölcsből, befőttből készíteni, de a legfinomabb eper, banán, szeder, őszibarack egyvelegéből, egy kis áfonyadzsemmel ízesítve!
Hasonló receptek
Lekváros bukta (tej nélkül)
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Laktózmentes, Mogyorómentes
Csokis kalács
Desszert, Könnyű
Hízókúra, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Diós-mandulás-kekszes csokikenyér
Desszert, Könnyű
Csontritkulás, Epebetegség, Gyomorfekély, Hízókúra, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes