Grízes piskóta gyümölccsel

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Hízókúra, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • a tésztához: 8 tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 16 evőkanál gríz
  • az öntethez: 1 l tej
  • 5 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliáscukor

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát sütünk. Először habosra keverjük a tojássárgáját a cukorral. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a tojássárgás masszát és a 16 evőkanál grízt. Vastagon kivajazott tepsibe öntjük és 170 ´C-on sütjük, mint a piskótát. Amíg sül a piskóta, 1 liter tejet felforralunk 5 evőkanál cukorral, 2 csomag vaníliás cukorral és amikor a süti kisült, forrón ráöntjük. Fóliával takarjuk le, amíg a tejet a sütemény magába szívja és finom, könnyű lesz. Nem kell megvárni, hogy teljesen kihűljön, mert nagyon finom jéghideg gyümölcssalátával és tejszínhabbal. Elkészítési idő: kb. 1 óra. A gyümölcssalátát lehet bármilyen gyümölcsből, befőttből készíteni, de a legfinomabb eper, banán, szeder, őszibarack egyvelegéből, egy kis áfonyadzsemmel ízesítve!

Hasonló receptek

Mákos kevert

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Mogyorómentes

Linzerkarika (tej és tojás nélkül)

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Hízókúra, Csontritkulás, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Mandulás muffin (tej nélkül)

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Hízókúra, Csontritkulás, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: