Meggyes darafelfújt
Hozzávalók:
- Hozzávalók négy személy részére: 200 g búzadara
- 120 g meggy
- 200 ml zsírszegény tej
- 200 ml víz
- 20 g margarin
- 2 tojásfehérje
- 70 g vaníliás cukor.
Elkészítés:
A búzadarát átszitáljuk, majd a forrásban lévő vizes tejbe tesszük, miközben folyamatosan kevergetjük. Lassú tűzön forráspontig főzzük, vigyázva, hogy le ne égjen a tej. A margarin felét hozzáadjuk a vaníliás cukorral, és a mézzel együtt, majd szobahőmérsékleten állni hagyjuk, amíg lehűl. Közben a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, amit a lehűtött masszába keverünk a kimagozott meggyel együtt. A margarin megmaradt felével pudingformákat kenünk ki (ha nincs, akkor csészéket), a masszát beletöltjük, és vízgőzben kifőzzük. Melegen és hidegen is fogyasztható. Tápérték egy adagban: Energia: 336 kcal, Szénhidrát: 63 g, Fehérje: 8 g, Zsír: 5 g.
Hasonló receptek
Rizstorta / Rizskoch
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Vesebetegség, Hízókúra, Gyomorfekély, Epebetegség, Mogyorómentes, Cukormentes
Berliner
Desszert, Nehéz
Mogyorómentes, Cukormentes
Somlói galuska
Desszert, Közepes
Gyomorfekély, Mogyorómentes