Borissza piskóta
Hozzávalók:
- 40 dkg babapiskóta
- 3,5 dl száraz fehérbor
- 10 dkg mazsola
- 5 dkg aszalt szilva vagy füge
- 7 dkg durvára vágott dió
- 4 tojás
- 6 evőkanál porcukor
- 2 citrom leve és lereszelt héja
Elkészítés:
A babapiskótát kis darabkákra tördeljük, mély tálba szórjuk. Meglocsoljuk 2 dl borral, megszórjuk a mazsolával, az összedarabolt aszalt gyümölccsel és dióval. A tojásokat egy tűzálló, fém keverőtálban simára keverjük a porcukorral, a citromok kifacsart levével és lereszelt héjával ízesítjük. Vízgőz fölé állítjuk, rátöltjük a maradék 1, 5 dl bort, s a gőz fölött sűrű krémmé főzzük. Még forrón a gyümölcsös piskótákra öntjük és másnapig hideg helyen tartjuk. Egy nagyobb kanállal fagyis kelyhekbe szaggatjuk, a tetejét pedig ?becsíkozzuk? olvasztott csokival. Tejszínhabbal kínáljuk.
Hasonló receptek
Londoni szelet
Desszert, Közepes
Mogyorómentes, Cukormentes
Kefír torta
Desszert, Közepes
Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Modern zabos almás lepény
Desszert, Könnyű
Keringési problémák, Csontritkulás, Gyomorfekély, Epebetegség, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes