Borissza piskóta

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 40 dkg babapiskóta
  • 3,5 dl száraz fehérbor
  • 10 dkg mazsola
  • 5 dkg aszalt szilva vagy füge
  • 7 dkg durvára vágott dió
  • 4 tojás
  • 6 evőkanál porcukor
  • 2 citrom leve és lereszelt héja

Elkészítés:

A babapiskótát kis darabkákra tördeljük, mély tálba szórjuk. Meglocsoljuk 2 dl borral, megszórjuk a mazsolával, az összedarabolt aszalt gyümölccsel és dióval. A tojásokat egy tűzálló, fém keverőtálban simára keverjük a porcukorral, a citromok kifacsart levével és lereszelt héjával ízesítjük. Vízgőz fölé állítjuk, rátöltjük a maradék 1, 5 dl bort, s a gőz fölött sűrű krémmé főzzük. Még forrón a gyümölcsös piskótákra öntjük és másnapig hideg helyen tartjuk. Egy nagyobb kanállal fagyis kelyhekbe szaggatjuk, a tetejét pedig ?becsíkozzuk? olvasztott csokival. Tejszínhabbal kínáljuk.

Hasonló receptek

Kefír torta

Desszert, Közepes

Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Sára torta

Desszert, Közepes

Gyomorfekély, Mogyorómentes, Gluténmentes

Meggyes darafelfújt

Desszert, Közepes

Fogyókúra, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: