Húsos kukoricapuffancs
Hozzávalók:
- 1 zacskó fagyasztott morzsolt kukorica vagy 1 doboz konzerv csemegekukorica
- 20 dkg sovány
- darált sertéshús
- 2 tojás
- 1 fej vöröshagyma
- 1 dl száraz/félszáraz fehérbor
- 2 púpos evőkanál kukoricaliszt
- 1 evőkanál finomliszt
- 1-1 kiskanál sütőpor és só
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 mokkáskanál törött bors#A sütéshez olaj
Elkészítés:
Egy evőkanál olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, majd rátesszük a darálthúst és fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a fagyos kukoricát (vagy a levétől leszűrt csemegekukoricát), a felvert tojást, bort, kukorica- és finomlisztet, fűszereket, zúzott fokhagymát, sütőport és a finomra vagdalt zöldpetrezselymet. A masszát jól összedolgozzuk, majd fél óráig pihentetjük. Ezután a masszát evőkanállal bő forró olajba adagolva a puffancsok mindkét felét megsütjük. Ha már pirosasbarna, kivesszük az olajból és jól lecsöpögtetjük. Salátával tálaljuk.
Hasonló receptek
Parajos-zöldséges csirkecsíkok
Egytálétel, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Rakott karfiol
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Káposztás lecsó
Egytálétel, Közepes
Laktózmentes, Cukormentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes