Húsos kukoricapuffancs

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 zacskó fagyasztott morzsolt kukorica vagy 1 doboz konzerv csemegekukorica
  • 20 dkg sovány
  • darált sertéshús
  • 2 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dl száraz/félszáraz fehérbor
  • 2 púpos evőkanál kukoricaliszt
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1-1 kiskanál sütőpor és só
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál törött bors#A sütéshez olaj

Elkészítés:

Egy evőkanál olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, majd rátesszük a darálthúst és fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a fagyos kukoricát (vagy a levétől leszűrt csemegekukoricát), a felvert tojást, bort, kukorica- és finomlisztet, fűszereket, zúzott fokhagymát, sütőport és a finomra vagdalt zöldpetrezselymet. A masszát jól összedolgozzuk, majd fél óráig pihentetjük. Ezután a masszát evőkanállal bő forró olajba adagolva a puffancsok mindkét felét megsütjük. Ha már pirosasbarna, kivesszük az olajból és jól lecsöpögtetjük. Salátával tálaljuk.

Hasonló receptek

Pekingi pulykaérmék vadrizzsel

Egytálétel, Közepes

Gyomorfekély, Epebetegség, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Sonkás rakott karfiol

Egytálétel, Könnyű

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Olaszos rakott burgonya

Egytálétel, Könnyű

Gyomorfekély, Crohn, Epebetegség, Májproblémák, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: