Húsos kukoricapuffancs

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 zacskó fagyasztott morzsolt kukorica vagy 1 doboz konzerv csemegekukorica
  • 20 dkg sovány
  • darált sertéshús
  • 2 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dl száraz/félszáraz fehérbor
  • 2 púpos evőkanál kukoricaliszt
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1-1 kiskanál sütőpor és só
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál törött bors#A sütéshez olaj

Elkészítés:

Egy evőkanál olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, majd rátesszük a darálthúst és fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a fagyos kukoricát (vagy a levétől leszűrt csemegekukoricát), a felvert tojást, bort, kukorica- és finomlisztet, fűszereket, zúzott fokhagymát, sütőport és a finomra vagdalt zöldpetrezselymet. A masszát jól összedolgozzuk, majd fél óráig pihentetjük. Ezután a masszát evőkanállal bő forró olajba adagolva a puffancsok mindkét felét megsütjük. Ha már pirosasbarna, kivesszük az olajból és jól lecsöpögtetjük. Salátával tálaljuk.

Hasonló receptek

Parajos-zöldséges csirkecsíkok

Egytálétel, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Rakott karfiol

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Káposztás lecsó

Egytálétel, Közepes

Laktózmentes, Cukormentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: