Joghurtos uborkaleves
Hozzávalók:
- 45 dkg joghurt
- 1,5 dl tej
- 1 citrom leve
- 2 teáskanál olívaolaj
- só
- bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csomó oregánó
Elkészítés:
A joghurtot egy tálban a tejjel simára keverjük, a többi hozzávalót a felsorolás szerint hozzákeverjük. Végül a hámozott uborkát megszabadítjuk a magoktól és kockára vágva a levesbe keverjük. Jól behűtjük.
Hasonló receptek
Vörös lencse krémleves
Leves, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Mexikói zöldségleves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sáfrányos halleves
Leves, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes