Fűszeres vaddisznó
Hozzávalók:
- 80 dkg vaddisznóhús
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál zellerszár
- 2 fej vöröshagyma
- 3 dl vörösbor
- 1 evőkanál ecet
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 babérlevél
- 3 dkg étcsokoládé
- 2 dkg mazsola
- bors
- egy darabka fahéj
- liszt
- olaj
- só
Elkészítés:
Előző nap készítsük el a pácot: aprítsunk fel egy szál zellert, egy répát és egy hagymát. Adjuk hozzá a babért, az ecetet, 2 dl bort, a fahéjat, 1 kávéskanál egész borsot, forraljuk fel és főzzük 10 percig. Amikor kihűlt, keverjük össze a hússal és tegyük hűtőbe egy napra. Másnap aprítsuk fel a maradék zöldséget is, 5-6 evőkanál olajban pároljuk 5 percig, öntsük bele a húst, pirítsuk meg, majd jöhet a maradék bor. Amikor elpárolgott, sózzuk és engedjük fel 4 dl vízzel. Nagyon lassan főzzük két órán át, időnként kevergetve. Ha a vizet elfőtte, pótoljuk. Amikor megpuhult, szűrőkanállal szedjük ki a húst és a levet sűrítsük be egy evőkanál liszttel. Hogy különlegesebb legyen a vad íze, szórjuk bele a felaprított csokit, a mazsolát, a fenyőmagot, végül tegyük vissza a húst. Néhány percig hagyjuk állni és csak azután tálaljuk.
Hasonló receptek
Pikáns rakott egytál
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sonkás egytál
Egytálétel, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Csirke rókagombával
Egytálétel, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes