Fűszeres vaddisznó

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 80 dkg vaddisznóhús
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál zellerszár
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 dl vörösbor
  • 1 evőkanál ecet
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 babérlevél
  • 3 dkg étcsokoládé
  • 2 dkg mazsola
  • bors
  • egy darabka fahéj
  • liszt
  • olaj

Elkészítés:

Előző nap készítsük el a pácot: aprítsunk fel egy szál zellert, egy répát és egy hagymát. Adjuk hozzá a babért, az ecetet, 2 dl bort, a fahéjat, 1 kávéskanál egész borsot, forraljuk fel és főzzük 10 percig. Amikor kihűlt, keverjük össze a hússal és tegyük hűtőbe egy napra. Másnap aprítsuk fel a maradék zöldséget is, 5-6 evőkanál olajban pároljuk 5 percig, öntsük bele a húst, pirítsuk meg, majd jöhet a maradék bor. Amikor elpárolgott, sózzuk és engedjük fel 4 dl vízzel. Nagyon lassan főzzük két órán át, időnként kevergetve. Ha a vizet elfőtte, pótoljuk. Amikor megpuhult, szűrőkanállal szedjük ki a húst és a levet sűrítsük be egy evőkanál liszttel. Hogy különlegesebb legyen a vad íze, szórjuk bele a felaprított csokit, a mazsolát, a fenyőmagot, végül tegyük vissza a húst. Néhány percig hagyjuk állni és csak azután tálaljuk.

Hasonló receptek

Brokkolis lazac

Egytálétel, Könnyű

Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Sült cukkínis spagetti

Egytálétel, Könnyű

Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Borjúérmék spárgával

Egytálétel, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: