Káposztás báránysült
Hozzávalók:
- 2 fej vöröshagyma
- 1 zeller
- 2 kis fej káposzta
- 80 dkg csont nélküli bárányhús
- 3 evőkanál olaj
- 2 evőkanál liszt
- 1 kávéskanál színes bors
- 1 marhahúsleves-kocka
- 1 dl vodka
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A hagymákat felkockázzuk, a zellert kis darabokra vágjuk. A káposzta torzsáját kivágjuk, külső leveleit leszedjük, majd a maradékot négyfelé vágjuk és vékonyan felszeleteljük. A húst kockákra vágjuk, az olajban megpirítjuk, majd tálra szedjük, liszttel megszórjuk, sóval, borssal ízesítjük és összekeverjük. A leveskockát 2 dl vízben feloldjuk, majd a báránysült zsírjával összekeverjük (vigyázzunk, az égett részeket ne kaparjuk fel!). Tepsibe lerakunk egy réteg káposztát, zellert, hagymát, az egész húst, majd a maradék hagymát, zellert és káposztát. Sóval és borssal meghintjük, majd a húslevessel meglocsoljuk. Lefedve másfél óráig sütjük. A főzés vége előtt 5 perccel a füstölt sonkát a tetejére tesszük. Zellerlevéllel díszítjük.
Hasonló receptek
Kéksajtos tészta barnahagymával
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Szardíniai omlett
Egytálétel, Könnyű
Májproblémák, Mogyorómentes, Cukormentes
Camamber sajt rántva
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes