Káposztás báránysült

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 zeller
  • 2 kis fej káposzta
  • 80 dkg csont nélküli bárányhús
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál színes bors
  • 1 marhahúsleves-kocka
  • 1 dl vodka
  • őrölt bors

Elkészítés:

A hagymákat felkockázzuk, a zellert kis darabokra vágjuk. A káposzta torzsáját kivágjuk, külső leveleit leszedjük, majd a maradékot négyfelé vágjuk és vékonyan felszeleteljük. A húst kockákra vágjuk, az olajban megpirítjuk, majd tálra szedjük, liszttel megszórjuk, sóval, borssal ízesítjük és összekeverjük. A leveskockát 2 dl vízben feloldjuk, majd a báránysült zsírjával összekeverjük (vigyázzunk, az égett részeket ne kaparjuk fel!). Tepsibe lerakunk egy réteg káposztát, zellert, hagymát, az egész húst, majd a maradék hagymát, zellert és káposztát. Sóval és borssal meghintjük, majd a húslevessel meglocsoljuk. Lefedve másfél óráig sütjük. A főzés vége előtt 5 perccel a füstölt sonkát a tetejére tesszük. Zellerlevéllel díszítjük.

Hasonló receptek

Részeges hal

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Túrógombóc sajtmártással

Egytálétel, Könnyű

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Brokkoliropogós pikáns lila hagymával

Egytálétel, Könnyű

Keringési problémák, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: