Káposztás báránysült
Hozzávalók:
- 2 fej vöröshagyma
- 1 zeller
- 2 kis fej káposzta
- 80 dkg csont nélküli bárányhús
- 3 evőkanál olaj
- 2 evőkanál liszt
- 1 kávéskanál színes bors
- 1 marhahúsleves-kocka
- 1 dl vodka
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A hagymákat felkockázzuk, a zellert kis darabokra vágjuk. A káposzta torzsáját kivágjuk, külső leveleit leszedjük, majd a maradékot négyfelé vágjuk és vékonyan felszeleteljük. A húst kockákra vágjuk, az olajban megpirítjuk, majd tálra szedjük, liszttel megszórjuk, sóval, borssal ízesítjük és összekeverjük. A leveskockát 2 dl vízben feloldjuk, majd a báránysült zsírjával összekeverjük (vigyázzunk, az égett részeket ne kaparjuk fel!). Tepsibe lerakunk egy réteg káposztát, zellert, hagymát, az egész húst, majd a maradék hagymát, zellert és káposztát. Sóval és borssal meghintjük, majd a húslevessel meglocsoljuk. Lefedve másfél óráig sütjük. A főzés vége előtt 5 perccel a füstölt sonkát a tetejére tesszük. Zellerlevéllel díszítjük.
Hasonló receptek
Részeges hal
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Túrógombóc sajtmártással
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Brokkoliropogós pikáns lila hagymával
Egytálétel, Könnyű
Keringési problémák, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes