Gombás máj sütőben sütve

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 30 dkg gomba (én csiperkével csinálom)
  • 1 dl húsleves
  • 1 dl száraz fehérbor
  • bors
  • liszt
  • babérlevél
  • petrezselyem

Elkészítés:

A csirkemájat megmosom, megtisztítom, sózott, borsozott lisztbe forgatom és kevés olajon kisütöm. A májnak csak pár perc sütésre van szüksége. A kész májat egy kisebb tepsibe teszem. Közben megpárolom a gombát, majd ráteszem a tepsiben a májra. Egy dl húslevesben (illetve ha az épp nincs, akkor én leveskockából szoktam lét csinálni, de akkor vigyázni kell a máj sózásával, mert már ugye a leveskocka is sós) kiforralok 1 nagyobb babérlevelet. Egy fej apróra vágott hagymát olajon megpárolok, majd hozzáadok 1 dl fehérbort és a babérleveles húslét és ezt is a májra öntöm. Megszórom petrezselyemmel és a sütőben kb. 200 fokon 15 percig lefedve sütöm. Köretként én rizst szeretek hozzá, de persze főtt krumplival is tökéletes.

Hasonló receptek

Csirkecombok zsenge zöldborsóval

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Sajtos rakott zöldség

Egytálétel, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Magyaros makaroni

Egytálétel, Könnyű

Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: