Malac osso buco
Hozzávalók:
- 1,5 kg (csonttal együtt) bőrös malaccomb
- 1-1,5 dl olívaolaj
- 50 dkg sárgarépa
- 20 dkg fehérrépa
- 8 apró lilahagyma
- 15 dkg felkockázott zeller
- 3 fej cikkekre vágott vöröshagyma
- fél-fél csokor kakukkfű és zsályalevél
- 6 gerezd fokhagyma
- 3 babérlevél
- 1 liter száraz fehérbor
- 2-3 citrom (leve)
- 10 dkg liszt
- 8-10 szem burgonya
- petrezselyem
Elkészítés:
Kérjük meg a hentest, hogy a csontos malaccombot keresztben vágja 4 egyforma vastag szeletre. A szeleteket sózzuk meg, forgassuk lisztbe és az olívaolajban mindkét oldalukat süssük kérgesre. Egy tepsiben helyezzük egymás mellé az elősütött combszeleteket, borítsuk be az előkészített zöldségekkel és a friss fűszerekkel, majd öntsük rá a bort és a citromok kifacsart levét. Közben a serpenyőben visszamaradt zsiradékban pirítsunk meg 5 dkg lisztet, öntsük fel 3-4 dl vízzel, keverjük csomómentesre, majd kiforralva ezt is öntsük a húsra. Takarjuk le alufóliával és 180 °C-os sütőben 1, 5-2 órán át süssük. Félidőben tegyük mellé a cikkekre vágott krumplit. A sütési idő végén vegyük le a fóliát és süssük pirosra a tetejét. Tálaláskor friss petrezselyemmel szórjuk meg.
Hasonló receptek
Darálthúsos penne
Egytálétel, Könnyű
Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sütőtökös bárányszelet
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Juhtúrós lasagne
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes