Malac osso buco

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1,5 kg (csonttal együtt) bőrös malaccomb
  • 1-1,5 dl olívaolaj
  • 50 dkg sárgarépa
  • 20 dkg fehérrépa
  • 8 apró lilahagyma
  • 15 dkg felkockázott zeller
  • 3 fej cikkekre vágott vöröshagyma
  • fél-fél csokor kakukkfű és zsályalevél
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 3 babérlevél
  • 1 liter száraz fehérbor
  • 2-3 citrom (leve)
  • 10 dkg liszt
  • 8-10 szem burgonya
  • petrezselyem

Elkészítés:

Kérjük meg a hentest, hogy a csontos malaccombot keresztben vágja 4 egyforma vastag szeletre. A szeleteket sózzuk meg, forgassuk lisztbe és az olívaolajban mindkét oldalukat süssük kérgesre. Egy tepsiben helyezzük egymás mellé az elősütött combszeleteket, borítsuk be az előkészített zöldségekkel és a friss fűszerekkel, majd öntsük rá a bort és a citromok kifacsart levét. Közben a serpenyőben visszamaradt zsiradékban pirítsunk meg 5 dkg lisztet, öntsük fel 3-4 dl vízzel, keverjük csomómentesre, majd kiforralva ezt is öntsük a húsra. Takarjuk le alufóliával és 180 °C-os sütőben 1, 5-2 órán át süssük. Félidőben tegyük mellé a cikkekre vágott krumplit. A sütési idő végén vegyük le a fóliát és süssük pirosra a tetejét. Tálaláskor friss petrezselyemmel szórjuk meg.

Hasonló receptek

Finomfőzelék

Egytálétel, Könnyű

Crohn, Hasnyálmirigy, Májproblémák, Keringési problémák, Gyomorfekély, Epebetegség, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes

Spenótos-sajtos rétes

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Virslis rakottas

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Crohn

Új keresés

Válasszon diétát: