Malac osso buco
Hozzávalók:
- 1,5 kg (csonttal együtt) bőrös malaccomb
- 1-1,5 dl olívaolaj
- 50 dkg sárgarépa
- 20 dkg fehérrépa
- 8 apró lilahagyma
- 15 dkg felkockázott zeller
- 3 fej cikkekre vágott vöröshagyma
- fél-fél csokor kakukkfű és zsályalevél
- 6 gerezd fokhagyma
- 3 babérlevél
- 1 liter száraz fehérbor
- 2-3 citrom (leve)
- 10 dkg liszt
- 8-10 szem burgonya
- petrezselyem
Elkészítés:
Kérjük meg a hentest, hogy a csontos malaccombot keresztben vágja 4 egyforma vastag szeletre. A szeleteket sózzuk meg, forgassuk lisztbe és az olívaolajban mindkét oldalukat süssük kérgesre. Egy tepsiben helyezzük egymás mellé az elősütött combszeleteket, borítsuk be az előkészített zöldségekkel és a friss fűszerekkel, majd öntsük rá a bort és a citromok kifacsart levét. Közben a serpenyőben visszamaradt zsiradékban pirítsunk meg 5 dkg lisztet, öntsük fel 3-4 dl vízzel, keverjük csomómentesre, majd kiforralva ezt is öntsük a húsra. Takarjuk le alufóliával és 180 °C-os sütőben 1, 5-2 órán át süssük. Félidőben tegyük mellé a cikkekre vágott krumplit. A sütési idő végén vegyük le a fóliát és süssük pirosra a tetejét. Tálaláskor friss petrezselyemmel szórjuk meg.
Hasonló receptek
Fűszeres vaddisznó
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Rizses-zöldséges csirke
Egytálétel, Közepes
Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sült rizs csirkével, sonkával
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes