Paradicsomgranita
Hozzávalók:
- 2,5 dl paradicsomlé
- 2,5 dkg cukor
- tabasco szósz
- 1 dl borókapálinka
- fél citrom
- só
Elkészítés:
A citrom levét kinyomjuk, majd a paradicsomlével, a cukorral, 2 cl pálinkával, 2 csepp Tabascóval és csipetnyi sóval simára keverjük. Vastag fém tálkákba öntjük és 20 percre fagyasztóba állítjuk. Villával időnként áttörjük, hogy kásás állagú legyen és fél órára visszatesszük a fagyasztóba. Ismét áttörjük villával. A maradék pálinkát poharakba töltjük, erre adagoljuk a granitát és rögtön kínáljuk.
Hasonló receptek
Narancsos joghurtital (fogyókúrázóknak is)
Ital, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Keringési problémák, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Szimfónia
Ital, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Eperturmix tejérzékenyeknek
Ital, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Keringési problémák, Laktózmentes, Mogyorómentes