Fűszeres kuszkusz
Hozzávalók:
- fél liter víz
- 1 kicsit vöröshagyma
- 1 tk koriandermag
- 1 tk mustármag
- késhegynyi szárított chillipaprika
- 1 tk só
- 1 babérlevél
- 1 tk olaj
- 2 tk laktózmentes margarin
- 1 gerezd fokhagyma felaprózva
- 1 tk barna cukor
- 1 tk borecet
- 25 dkg kuszkusz
Elkészítés:
Törd össze, lehetőleg mozsárban a magokat, a sót és a chillit. Forrald fel a vizet egy külön edényben. Teflonban az olajban és a margarinban pirítsd meg a hagymát, de csak üvegesre, majd add hozzá a fokhagymát, a korábban összezúzott fűszereket és a babérlevelet. Addig süsd őket, amíg már szépen pirulni kezdenek. Ekkor öntsd hozzá az eceted, amitől sisteregni kezd. Ne hajolj fölé, mert erősen felcsap az ecet gőze az arcodba! Kicsit kevergesd és add hozzá a kuszkuszt és öntsd rá a vizet. Jól keverd el. Zárd le a serpenyőt és 20 percig főzd. Párszor keverd át, bár nem lesz annyira egyszerű, mert a kuszkusz hamar felveszi a vizet. Ha nagyon úgy látod, hogy még kell hozzá víz, adhatsz egy keveset, de a fent megadott mennyiség elég kell, hogy legyen. Ha jó a serpenyőd, nem fog leégni. Azonnal tálalhatod.
Hasonló receptek
Francia hagymás burgonyaleves
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Grillezett polenta paradicsommártással
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Curry-s csirke mandulás rizssalátával
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes