Mogyorós sajtgolyó

Ételtípus: Előétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Keringési problémák, Tojásmentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 10 dkg márványsajt
  • 10 dkg juhtúró
  • 3 evőkanálnyi sör
  • darált mogyoró
  • őrölt fehérbors

Elkészítés:

A lereszelt sajtot dolgozd össze a túróval és a sörrel, s keverj hozzá annyi (1-2 kanálnyi) mogyorót, hogy még könnyen formázható masszát kapj. Borsozd meg, s - ha még kell - sózd is. A masszából (nedves kézzel) formázz kis golyókat, azokat forgasd bele a mogyoró-darálékba, s mindegyikbe szúrj egy fogpiszkálót, vagy egy fél szál ropit. A golyókat tálalás előtt tedd jégszekrénybe, hogy jól megdermedjenek. A lereszelt sajtot dolgozd össze a túróval és a sörrel, s keverj hozzá annyi (1-2 kanálnyi) mogyorót, hogy még könnyen formázható masszát kapj. Borsozd meg, s - ha még kell - sózd is. A masszából (nedves kézzel) formázz kis golyókat, azokat forgasd bele a mogyoró-darálékba, s mindegyikbe szúrj egy fogpiszkálót, vagy egy fél szál ropit. A golyókat tálalás előtt tedd jégszekrénybe, hogy jól megdermedjenek.

Hasonló receptek

Paradicsomkocsonya

Előétel, Közepes

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Könnyű töltött hagyma

Előétel, Könnyű

Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Aszpikos avokádós rák

Előétel, Közepes

Gluténmentes, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: