Juhtúrós háromszögek
Hozzávalók:
- 1/2 kilo friss spenót
- főve es apróra vágva
- pici olívaolaj
- vagy olaj spray (ha kapható)
- 1 közepes hagyma
- finomra vágva
- 1gerezd fokhagyma
- finomra vágva
- 150g juhtúró
- 150g tehéntúró (ricotta)
- egy maréknyi friss menta levél apróra vágva (lehet petrezselyemmel helyettesíteni)
- 3 réteslap (kb. 30×40cm)
Elkészítés:
1. Nyomjuk ki a spenótból a levet amennyire csak lehet es tegyük felre továbbra is lecsepegni. 2. Pici olajon dinszteljük meg a hagymát es a fokhagymát es amikor jó puha, adjuk hozza a spenótot. Ízesitsük sóval es borssal, majd tegyük félre kihűlni. 3. Egy nagyobb tálban keverjük össze a túrót, juhtúrót és a mentat (vagy petrezselymet), majd keverjük hozza a spenótot is. 4. Előmelegítjük a sütőt 180C-ra es kiolajozunk egy lapos tepsit. 5. Egy nagy deszkan kiterítjük a réteslapokat és úgy vágjuk fel, hogy 8 kisebb négyzetet kapjunk mindegyik lapból (24 négyzet összesen). 6. Minden négyszoget megtöltünk kb. 1 teáskanalnyi töltelékkel és sarkara hajtjuk (hogy háromszögeket kapjunk), majd jól lenyomkodjuk a szélét, hogy ne nyiljon ki. 7. Tegyük be a tepsibe és kenjük be pici olajjal, (vagy fújjuk be az olaj spray-vel) és süssük szép pirosra.
Hasonló receptek
Juhtúrós csőben sült brokkoli
Vegetáriánus, Közepes
Csontritkulás, Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Olasz cukkíni
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sajtos rakottas
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes