Juhtúrós háromszögek
Hozzávalók:
- 1/2 kilo friss spenót
- főve es apróra vágva
- pici olívaolaj
- vagy olaj spray (ha kapható)
- 1 közepes hagyma
- finomra vágva
- 1gerezd fokhagyma
- finomra vágva
- 150g juhtúró
- 150g tehéntúró (ricotta)
- egy maréknyi friss menta levél apróra vágva (lehet petrezselyemmel helyettesíteni)
- 3 réteslap (kb. 30×40cm)
Elkészítés:
1. Nyomjuk ki a spenótból a levet amennyire csak lehet es tegyük felre továbbra is lecsepegni. 2. Pici olajon dinszteljük meg a hagymát es a fokhagymát es amikor jó puha, adjuk hozza a spenótot. Ízesitsük sóval es borssal, majd tegyük félre kihűlni. 3. Egy nagyobb tálban keverjük össze a túrót, juhtúrót és a mentat (vagy petrezselymet), majd keverjük hozza a spenótot is. 4. Előmelegítjük a sütőt 180C-ra es kiolajozunk egy lapos tepsit. 5. Egy nagy deszkan kiterítjük a réteslapokat és úgy vágjuk fel, hogy 8 kisebb négyzetet kapjunk mindegyik lapból (24 négyzet összesen). 6. Minden négyszoget megtöltünk kb. 1 teáskanalnyi töltelékkel és sarkara hajtjuk (hogy háromszögeket kapjunk), majd jól lenyomkodjuk a szélét, hogy ne nyiljon ki. 7. Tegyük be a tepsibe és kenjük be pici olajjal, (vagy fújjuk be az olaj spray-vel) és süssük szép pirosra.
Hasonló receptek
Sajtos rizs
Vegetáriánus, Könnyű
Tojásmentes, Gluténmentes, Cukormentes, Mogyorómentes
Parajgaluska
Vegetáriánus, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Tofus kelkáposztatekercs (Húsmentes)
Vegetáriánus, Közepes
Vesebetegség, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes