Minestrone leves
Hozzávalók:
- 5 dkg vaj
- 1 kis fehérrépa (felkockázva)
- 4 póréhagyma (karikára vágva)
- 2 zellerszár (apróra vágva)
- 1 közepes sárgarépa (kockára vágva)
- 3 futóbab (felkarikázva)
- 2 paradicsom (meghámozva és felvágva)
- 1 evőkanál (15 ml) paradicsompüré
- 1 gerezd zúzott fokhagyma (elhagyható)
- 1,2 l forró húslé
- 5 dkg spagetti (2,5 cm-es darabokra törve)
- 3,5 dkg reszelt gruyere vagy parmezán sajt
- só és bors.
Elkészítés:
Olvassz fel 2, 5 dkg vajat és süsd a fehérrépát, a póréhagymát, a zellert és a sárgarépát körülbelül 5 percig. Adj hozzá a babot, a paradicsomot, a paradicsompürét és a fokhagymát. Önts rá a forró húslét, zárd le a fedőt és melegítse, amíg a teljes nyomás kialakul. Főzd 25 percig, majd lassan enged ki a nyomást. Nyisd fel a fedőt, add hozzá a spagettit és a maradék vajat. Forrald fel és időnként megkeverve főzd fedő nélkül 15 percig. Azonnal tálald reszelt sajttal megszórva.
Hasonló receptek
Magyaros gombaleves laskából
Leves, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Póréhagymaleves
Leves, Közepes
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Tejfölös káposztaleves ropogós halgombócokkal
Leves, Közepes
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes