Minestrone leves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 5 dkg vaj
  • 1 kis fehérrépa (felkockázva)
  • 4 póréhagyma (karikára vágva)
  • 2 zellerszár (apróra vágva)
  • 1 közepes sárgarépa (kockára vágva)
  • 3 futóbab (felkarikázva)
  • 2 paradicsom (meghámozva és felvágva)
  • 1 evőkanál (15 ml) paradicsompüré
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma (elhagyható)
  • 1,2 l forró húslé
  • 5 dkg spagetti (2,5 cm-es darabokra törve)
  • 3,5 dkg reszelt gruyere vagy parmezán sajt
  • só és bors.

Elkészítés:

Olvassz fel 2, 5 dkg vajat és süsd a fehérrépát, a póréhagymát, a zellert és a sárgarépát körülbelül 5 percig. Adj hozzá a babot, a paradicsomot, a paradicsompürét és a fokhagymát. Önts rá a forró húslét, zárd le a fedőt és melegítse, amíg a teljes nyomás kialakul. Főzd 25 percig, majd lassan enged ki a nyomást. Nyisd fel a fedőt, add hozzá a spagettit és a maradék vajat. Forrald fel és időnként megkeverve főzd fedő nélkül 15 percig. Azonnal tálald reszelt sajttal megszórva.

Hasonló receptek

Magyaros gombaleves laskából

Leves, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Póréhagymaleves

Leves, Közepes

Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Tejfölös káposztaleves ropogós halgombócokkal

Leves, Közepes

Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: