Gnocchi articsókás krémmel

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Közepes

Diéta: Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg gnocchi (burgonyás)#A mártáshoz: fél citrom (leve)
  • 70 dkg articsóka
  • 3 dkg margarin
  • 2,5 dl tejszín
  • 6 dkg parmezán sajt (reszelt)
  • őrölt bors

Elkészítés:

Az articsókát megtisztítjuk, ha szükséges, a vastag ereket kivágjuk, majd húsukat nagyobb darabokra szeleteljük. Mély tálat hideg vízzel háromnegyedig megtöltünk, beleöntjük a citromlét és néhány percre beleáztatjuk az articsókát, kivesszük, sós vízben puhára főzzük, lecsöpögtetjük és a margarinban 15 percig sütjük. Hozzákeverjük a tejszínt, csipetnyi sót, borsot és sűrűre főzzük. A gnocchit az előírás szerint két adagban megfőzzük, majd lecsöpögtetjük. Tányérokra adagoljuk, a mártással leöntjük, a parmezánnal megszórjuk és sütőben átsütjük.

Hasonló receptek

Spenótos palacsinta gombával

Vegetáriánus, Közepes

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Sajtos sült rizs

Vegetáriánus, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Mogyorómentes, Cukormentes

Olasz cukkíni

Vegetáriánus, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: