Juhtúrós lasagne

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 25 dkg lasagne lap
  • 25 dkg juhtúró
  • 1 csokor friss bazsalikom vagy 2 kávéskanál szárított
  • 2 szál kakukkfű vagy 1 kávéskanál szárított
  • 1 kávéskanál szárított oregánó
  • 25 dkg mozzarella sajt
  • 10 dkg tisztított napraforgómag
  • 2 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál reszelt parmezán sajt
  • 2 tojás
  • 5 dl sűrített paradicsom

Elkészítés:

A kész lasagne lapokat a csomagolásán jelzettek szerint megfőzzük, a juhtúrót áttörjük. Ha friss zöldfűszereket használunk, megmossuk és apróra vágjuk őket. A mozzarella sajtot vékonyan felkarikázzuk. A napraforgómagból 2 evőkanállal félreteszünk, a többit apróra vágjuk vagy durvára darájuk. Egy kisebb tepsit, vagy mély tűzálló tálat olajjal kikenünk. A juhtúrót összekeverjük az apróra vágott napraforgómaggal, a parmezánnal, a tojással, a bazsalikommal, az oregánóval, a kakukkfűvel és egy kevés sóval, borssal ízesítjük. A sütőt közepesre (180 fok) előmelegítjük. A forma alját megkenjük sűrített paradicsommal. Lasagne lapokat fektetünk rá, majd egy réteg juhsajtos massza, paradicsomszósz, mozzarella sajt következik, majd újra tészta, juhtúró, paradicsom, sajt felváltva, amíg minden elfogy. A tetejére mozzarella kerüljön. Megszórjuk a félretett egészben hagyott napraforgóval és a sütő középső rácsán kb. 25 percig sütjük, amíg a teteje megpirul. Tálalás előtt néhány percig állni hagyjuk. Fűszeres öntettel elkészített vegyes saláta illik hozzá.

Hasonló receptek

Karalábé főzelék

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes

Makaróni olasz módon

Egytálétel, Könnyű

Cukormentes, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes

Francia rakottburgonya

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: