Házi sajt, II.

Ételtípus: Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg tehéntúró
  • 1 l tej
  • 6 dkg vaj
  • 1 csokor kapor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1-1 csapott teáskanál só és őrölt fehér bors
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 1 tojás

Elkészítés:

A tejet felforralom és a szétmorzsolt tehéntúrót beleteszem. Még egyszer felforralom, majd szitán (vagy tésztaszűrőben) lecsöpögtetem. A visszamaradt szilárd részt 5 dkg vajjal állandóan kevergetve kis lángon addig főzöm, amíg az egész nyúlósra nem olvad. Ekkor hagyom kihűlni, majd összekeverem a fűszerekkel, a finomra metélt kaporral, a szódabikarbónával, a tisztított, zúzott fokhagymával és beledolgozom a tojást. A maradék vajjal kikenek egy kerek tűzálló tálat vagy lábost és a sajtmasszát beleöntöm. Jól belenyomkodom és ha teljesen hideg, akkor letakarva a hűtőszekrényben dermesztem egy napig. Ezután deszkájára borítom és szikkasztom 24 órán át. A következő napon már fogyasztható. A fűszereket tetszés szerint változtatni is lehet.

Hasonló receptek

Hortobágyi húsos palacsinta

, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Szalonnás-sonkás töltött burgonya

, Könnyű

Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes

Érlelt sajt

, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: