Juhtúrós galuska
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg húsos füstölt szalonna
- 40 dkg mélyhűtött galuska
- 10 dkg juhtúró
- 1 dl tejföl
Elkészítés:
A hagymát meghámozzuk, karikákra vágjuk. A húsos füstölt szalonnát kockára daraboljuk. A galuskát a szokásos módon, sós vízben kifőzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük. A szalonnát egy serpenyőben megsütjük. A pörcöt kivesszük, a visszamaradt zsiradékon aranybarnára pirítjuk a hagymát. A nokedlit tálra szedjük, rámorzsoljuk a juhtúrót és meglocsoljuk a tejföllel. Borsozzuk, meghintjük a szalonnapörccel és a pirított hagymakarikákkal. Fejes salátával kínáljuk.
Hasonló receptek
Sós perec
Tésztaféle, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sajttekercs
Tésztaféle, Könnyű
Hízókúra, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Muffin cukormentesen
Tésztaféle, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes