Juhtúrós galuska
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg húsos füstölt szalonna
- 40 dkg mélyhűtött galuska
- 10 dkg juhtúró
- 1 dl tejföl
Elkészítés:
A hagymát meghámozzuk, karikákra vágjuk. A húsos füstölt szalonnát kockára daraboljuk. A galuskát a szokásos módon, sós vízben kifőzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük. A szalonnát egy serpenyőben megsütjük. A pörcöt kivesszük, a visszamaradt zsiradékon aranybarnára pirítjuk a hagymát. A nokedlit tálra szedjük, rámorzsoljuk a juhtúrót és meglocsoljuk a tejföllel. Borsozzuk, meghintjük a szalonnapörccel és a pirított hagymakarikákkal. Fejes salátával kínáljuk.
Hasonló receptek
Rozspelyhes barna kenyér
Tésztaféle, Közepes
Csontritkulás, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes
Virslis bagett (tojás nélkül)
Tésztaféle, Könnyű
Gluténmentes, Gyomorfekély, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Almás-zabpelyhes kenyér
Tésztaféle, Könnyű
Keringési problémák, Gyomorfekély, Epebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes