Juhtúrós galuska

Ételtípus: Tésztaféle Nehézség: Könnyű

Diéta: Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg húsos füstölt szalonna
  • 40 dkg mélyhűtött galuska
  • 10 dkg juhtúró
  • 1 dl tejföl

Elkészítés:

A hagymát meghámozzuk, karikákra vágjuk. A húsos füstölt szalonnát kockára daraboljuk. A galuskát a szokásos módon, sós vízben kifőzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük. A szalonnát egy serpenyőben megsütjük. A pörcöt kivesszük, a visszamaradt zsiradékon aranybarnára pirítjuk a hagymát. A nokedlit tálra szedjük, rámorzsoljuk a juhtúrót és meglocsoljuk a tejföllel. Borsozzuk, meghintjük a szalonnapörccel és a pirított hagymakarikákkal. Fejes salátával kínáljuk.

Hasonló receptek

Sajtos táskácskák

Tésztaféle, Könnyű

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Túrós derelye zabkorpából

Tésztaféle, Könnyű

Csontritkulás, Keringési problémák, Mogyorómentes, Cukormentes

Sonkás vendégváró háromszögek

Tésztaféle, Könnyű

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: