Selymes gyümölcsleves
Hozzávalók:
- 1 l barack konzerv (vagy bármilyen más gyümölcs)
- 1/2 csomag (gyümölcsnek megfelelő) főzőpuding
- 2-4 dl gyümölcsjoghurt
- 1-2 darab fahéj
- 3-4 szem szegfűszeg
- pár szelet citrom
- tejszín
Elkészítés:
A konzerv barackot szűrd le a levétől, a levet megtarthatod a főzéshez, akkor cukrot ne használj - és kockázd fel. Hideg vízben vagy a levében a fűszerekkel és a citromkarikákkal tedd fel főni, nem kell neki sok idő. Ezalatt keverd ki a pudingport a joghurttal, mintha habarást készítenél. A forrásban levő leveshez add hozzá és még 2 percig forrald. Ízlés szerint még egy kis tejszín is mehet bele, ettől még selymesebb, lágyabb lesz.
Hasonló receptek
Marhahúsleves májgombóccal
Leves, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Burgonyakrémleves sült gombával
Leves, Közepes
Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Frankfurti leves
Leves
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes