Spenótos lepény
Hozzávalók:
- 1 nagy csokor spenót megfőzve vagy 15 dkg fagyasztott spenót
- 15 dkg juhtúró
- 15 dkg tehéntúró
- 15 dkg reszelt sajt
- 15 dkg lencse megfőzve
- 3-4 tojás
- 1 kiskanál kömény
- só
- bors
- 12 réteslap
Elkészítés:
1. A réteslap kivételével minden anyagot összekeverünk. 2. 6 db réteslappal 1 mély tepsit kibélelünk, olajjal vagy vajjal meglocsoljuk. 3. A réteslap tetejére öntjük a masszát és beborítjuk a másik 6 réteslappal. 4. Előmelegített, 190 fokos sütőbe tesszük és 45 percig sütjük.#Megjegyzés: A sütés elején én letakarom, majd félidő után leveszem, így egyenletes, szép piros lesz. Salátával tálalom, de hidegen is nagyon finom.
Hasonló receptek
Brokkolis csavart tészta
Tésztaféle, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sonkás vendégváró háromszögek
Tésztaféle, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Zöldséges kenyér
Tésztaféle, Könnyű
Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes