Spenótos canelloni
Hozzávalók:
- 3-4 cannelloni cső/fő
- 1 kg spenót
- 50 dkg ricotta
- 2 tojássárgája
- 1 nagy vagy 2 kis doboz paradicsompüré
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csomag pármai jellegű sonka
- 5 dkg parmezán
- 1 csomag füstölt scarmorza
- só
- bors
- szerecsendió
- olívaolaj
Elkészítés:
A spenótot megtisztítjuk, megmossuk, laskára vágjuk és egy kanál olívaolajon 3-4 perc alatt megpároljuk. A spenótot egy tálba tesszük, hozzáadjuk a ricottát, a tojássárgáját, a reszelt parmezánt, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval és apróra vágott vagy átnyomott 1 gerezd fokhagymával ízesítjük. A sonkát apró kockákra vágjuk és azt is hozzákeverjük. Egy serpenyőben felmelegítünk egy kanál olívaolajat, megfuttatjuk rajta a másik gerezd apróra vágott fokhagymát, felöntjük a paradicsompürével és vízzel (a paradicsompüré mennyiségének kétszeresével). Borsozzuk, sózzuk és 1-2 percig forraljuk. Elkezdjük betölteni a cannellonikat úgy, hogy az alját befogjuk a kezünkkel és kiskanállal vagy villával belekanalazzuk, nyomkodjuk a tölteléket. Egy jénai tálat kiolajozunk, a cannellonikat a tálba egymás mellé fektetjük. Ha maradt volna még töltelék, rákenjük a csövekre és ráöntjük a paradicsommártást is. 180 fokos sütőben 40-45 percet sütjük. Lereszeljük a scarmorzát, megszórjuk vele a tésztát és még 10-15 percet sütjük. A tányéron meghintjük még reszelt parmezánnal.
Hasonló receptek
Rakott cukkini vagy pattiszon
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Cukormentes, Májproblémák, Mogyorómentes, Gluténmentes
A legfinomabb zöldborsófőzi
Egytálétel, Könnyű
Crohn, Keringési problémák, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes
Túrógombóc sajtmártással
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes