Spenótos canelloni
Hozzávalók:
- 3-4 cannelloni cső/fő
- 1 kg spenót
- 50 dkg ricotta
- 2 tojássárgája
- 1 nagy vagy 2 kis doboz paradicsompüré
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csomag pármai jellegű sonka
- 5 dkg parmezán
- 1 csomag füstölt scarmorza
- só
- bors
- szerecsendió
- olívaolaj
Elkészítés:
A spenótot megtisztítjuk, megmossuk, laskára vágjuk és egy kanál olívaolajon 3-4 perc alatt megpároljuk. A spenótot egy tálba tesszük, hozzáadjuk a ricottát, a tojássárgáját, a reszelt parmezánt, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval és apróra vágott vagy átnyomott 1 gerezd fokhagymával ízesítjük. A sonkát apró kockákra vágjuk és azt is hozzákeverjük. Egy serpenyőben felmelegítünk egy kanál olívaolajat, megfuttatjuk rajta a másik gerezd apróra vágott fokhagymát, felöntjük a paradicsompürével és vízzel (a paradicsompüré mennyiségének kétszeresével). Borsozzuk, sózzuk és 1-2 percig forraljuk. Elkezdjük betölteni a cannellonikat úgy, hogy az alját befogjuk a kezünkkel és kiskanállal vagy villával belekanalazzuk, nyomkodjuk a tölteléket. Egy jénai tálat kiolajozunk, a cannellonikat a tálba egymás mellé fektetjük. Ha maradt volna még töltelék, rákenjük a csövekre és ráöntjük a paradicsommártást is. 180 fokos sütőben 40-45 percet sütjük. Lereszeljük a scarmorzát, megszórjuk vele a tésztát és még 10-15 percet sütjük. A tányéron meghintjük még reszelt parmezánnal.
Hasonló receptek
Borsófőzelék sült virslivel (update 1)
Egytálétel, Könnyű
Crohn, Keringési problémák, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Zabpelyhes túrógombóc
Egytálétel, Közepes
Cukormentes, Mogyorómentes
Karfiolos tonhal Update2
Egytálétel, Közepes
Keringési problémák, Mogyorómentes, Cukormentes