Spenótos canelloni

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 3-4 cannelloni cső/fő
  • 1 kg spenót
  • 50 dkg ricotta
  • 2 tojássárgája
  • 1 nagy vagy 2 kis doboz paradicsompüré
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csomag pármai jellegű sonka
  • 5 dkg parmezán
  • 1 csomag füstölt scarmorza
  • bors
  • szerecsendió
  • olívaolaj

Elkészítés:

A spenótot megtisztítjuk, megmossuk, laskára vágjuk és egy kanál olívaolajon 3-4 perc alatt megpároljuk. A spenótot egy tálba tesszük, hozzáadjuk a ricottát, a tojássárgáját, a reszelt parmezánt, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval és apróra vágott vagy átnyomott 1 gerezd fokhagymával ízesítjük. A sonkát apró kockákra vágjuk és azt is hozzákeverjük. Egy serpenyőben felmelegítünk egy kanál olívaolajat, megfuttatjuk rajta a másik gerezd apróra vágott fokhagymát, felöntjük a paradicsompürével és vízzel (a paradicsompüré mennyiségének kétszeresével). Borsozzuk, sózzuk és 1-2 percig forraljuk. Elkezdjük betölteni a cannellonikat úgy, hogy az alját befogjuk a kezünkkel és kiskanállal vagy villával belekanalazzuk, nyomkodjuk a tölteléket. Egy jénai tálat kiolajozunk, a cannellonikat a tálba egymás mellé fektetjük. Ha maradt volna még töltelék, rákenjük a csövekre és ráöntjük a paradicsommártást is. 180 fokos sütőben 40-45 percet sütjük. Lereszeljük a scarmorzát, megszórjuk vele a tésztát és még 10-15 percet sütjük. A tányéron meghintjük még reszelt parmezánnal.

Hasonló receptek

Borsófőzelék sült virslivel (update 1)

Egytálétel, Könnyű

Crohn, Keringési problémák, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Zabpelyhes túrógombóc

Egytálétel, Közepes

Cukormentes, Mogyorómentes

Karfiolos tonhal Update2

Egytálétel, Közepes

Keringési problémák, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: