Szalonnás-sonkás töltött burgonya
Hozzávalók:
- 8 nagyobb burgonya
- 20 dkg sonka
- 10 dkg szalonna
- 1 hagyma
- 6 tojás
- 2 dl tejföl
- 10 dkg sajt
- 1 teáskanál kakukkfű
- olaj
- só
- bors
Elkészítés:
A burgonyát sós vízben félig megfőzzük (vele együtt főzzük a tojásokat is), lecsepegtetjük, a tetejét levágjuk és talpat is vágunk a burgonyára. Egy karalábévájóval kivájjuk a burgonyát, vigyázva, hogy az oldala el ne törjön. Serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a felkockázott szalonnát, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és az apró kockákra vágott sonkát, a burgonyák kivájt belsejét, valamint a villával összetört főtt tojásokat. Sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük. Levesszük a tűzről, megszórjuk reszelt sajttal és a tejföllel összekeverjük. A tölteléket az előkészített burgonyákba töltjük, majd sütőbe tesszük és 160 fokon 40-45 perc alatt készre sütjük.
Hasonló receptek
Sajtfondü
, Közepes
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Juhsajt házilag
, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Pikáns körözött
, Könnyű
Keringési problémák, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes