Szalonnás-sonkás töltött burgonya

Ételtípus: Nehézség: Könnyű

Diéta: Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 8 nagyobb burgonya
  • 20 dkg sonka
  • 10 dkg szalonna
  • 1 hagyma
  • 6 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg sajt
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • olaj
  • bors

Elkészítés:

A burgonyát sós vízben félig megfőzzük (vele együtt főzzük a tojásokat is), lecsepegtetjük, a tetejét levágjuk és talpat is vágunk a burgonyára. Egy karalábévájóval kivájjuk a burgonyát, vigyázva, hogy az oldala el ne törjön. Serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a felkockázott szalonnát, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és az apró kockákra vágott sonkát, a burgonyák kivájt belsejét, valamint a villával összetört főtt tojásokat. Sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük. Levesszük a tűzről, megszórjuk reszelt sajttal és a tejföllel összekeverjük. A tölteléket az előkészített burgonyákba töltjük, majd sütőbe tesszük és 160 fokon 40-45 perc alatt készre sütjük.

Hasonló receptek

Érlelt sajt

, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Diós zabpehelykása

, Könnyű

Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sonkás csomagok

, Közepes

Hízókúra, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: