Császárspagetti
Hozzávalók:
- 25 dkg spagetti
- 10 dkg szeletelt császárhús (sliced bacon)
- 2 dl tejföl
- 5 dkg reszelt rokfort (márványsajt)
- 2 tojás
- 1 mokkáskanálnyi törött fehér bors
- 1 ev?kanálnyi apróra vágott friss petrezselyemzöld
- 1 ev?kanál só.
Elkészítés:
A spagettit apró darabokra töröm és sós vízben megfőzöm. Meleg vízzel leöblítve leszűröm. Közben a császárhúst nagyon vékony csíkokra vágom, zsírját kisütöm, majd a tűzről félrehúzva, belekeverem a reszelt sajtot, a törött borsot és a petrezselyemzöldet. Ha már nem nagyon forró, hozzáadom a tojással elhabart tejfölt és annyi sót, hogy erősen sósnak érezzem. Ezután beleforgatom a megfőtt tésztát, majd az egészet 10 percre betolom az előmelegített, forró sütőbe. (Annyi ideig sütöm, amíg színesedni nem kezd a tetején, de ügyelek arra, hogy ne barnuljon meg, mert keserű lesz.)
Hasonló receptek
Kecskesajtos brokkoli
Egytálétel, Könnyű
Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes
Házi sajt
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Brokkolis csirkemell pennével (2 személyre)
Egytálétel, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes