Hideg sajtmártás-mártogato
Hozzávalók:
- 4 személyre
- 10 dkg reszelt márványsajt
- 5 dkg reszelt füstölt sajt
- 1 dl tej
- 1 dl tejföl
- diónyi vöröshagyma
- 1 csapott mokkáskanál törött fehér bors
- 1 mokkáskanál currypor
- 1 késhegynyi őrölt szerecsendió
- ízlés szerint só
Elkészítés:
A megreszelt márványsajtot és a füstölt sajtot turmixgép poharába szórjuk. Ráöntjük a tejet és a tejfölt, majd addig keverjük, amíg habos, sűrű egynemű mártás nem lesz belőle. A vöröshagymát lereszeljük vagy fokhagymaprésen átnyomjuk. A sajtmártásba belekeverjük a hagymapépet, a fehér borsot, a curryport és a szerecsendiót, végül kevés sóval ízesítjük. (Vigyázat, mindkét sajt sós!) A mártást befedve tesszük a hűtőszekrénybe és legalább fél napig érleljük, hogy a fűszerek jól átjárják. Különösen finom, ha rántott hagymakarikát vagy olajban sült krumplit, esetleg sült zöldséget mártogatunk bele. Félszáraz fehérbort vagy hűtött sört igyunk hozzá.
Hasonló receptek
Hortobágyi húsos palacsinta
, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Házi sajt, II.
, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Diós zabpehelykása
, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes