Hideg sajtmártás-mártogato

Ételtípus: Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 4 személyre
  • 10 dkg reszelt márványsajt
  • 5 dkg reszelt füstölt sajt
  • 1 dl tej
  • 1 dl tejföl
  • diónyi vöröshagyma
  • 1 csapott mokkáskanál törött fehér bors
  • 1 mokkáskanál currypor
  • 1 késhegynyi őrölt szerecsendió
  • ízlés szerint só

Elkészítés:

A megreszelt márványsajtot és a füstölt sajtot turmixgép poharába szórjuk. Ráöntjük a tejet és a tejfölt, majd addig keverjük, amíg habos, sűrű egynemű mártás nem lesz belőle. A vöröshagymát lereszeljük vagy fokhagymaprésen átnyomjuk. A sajtmártásba belekeverjük a hagymapépet, a fehér borsot, a curryport és a szerecsendiót, végül kevés sóval ízesítjük. (Vigyázat, mindkét sajt sós!) A mártást befedve tesszük a hűtőszekrénybe és legalább fél napig érleljük, hogy a fűszerek jól átjárják. Különösen finom, ha rántott hagymakarikát vagy olajban sült krumplit, esetleg sült zöldséget mártogatunk bele. Félszáraz fehérbort vagy hűtött sört igyunk hozzá.

Hasonló receptek

Hortobágyi húsos palacsinta

, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Házi sajt, II.

, Könnyű

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Diós zabpehelykása

, Könnyű

Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: