Mediterrán burgonyasaláta
Hozzávalók:
- 50 dkg főtt burgonya
- 5 dkg szárított paradicsom (olajban)
- 1 tasak joghurtos salátaöntetpor
- 1 natúr joghurt
- 3 evőkanál fehérborecet
- 3 evőkanál tej
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 dkg rukola saláta
- 15 dkg hajszálvékony sonkaszelet.
Elkészítés:
A főtt krumplit gerezdekre vágjuk, paradicsomot apró darabkákra vagdaljuk, a fokhagymát összetörjük. A krumplit összekeverjük a paradicsommal, és a 2 evők. olajjal-amiben a paradicsom volt. A salátaöntetport elkeverjük a joghurttal, ecettel, tejjel, fokhagymával. Sóval, borssal ízesítjük, a salátára locsoljuk. A rukolát kisebb darabokra tépkedjük, a sonkát csíkokra vágjuk és a salátához adjuk.
Hasonló receptek
Almás burgonyasaláta
Saláta, Könnyű
Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sangriás gyümölcssaláta
Saláta, Könnyű
Gluténmentes, Csontritkulás, Keringési problémák, Májproblémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Spenótsaláta főtt tojással
Saláta, Könnyű
Vashiány, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes