Búzaleves
Hozzávalók:
- 1/2 csésze darált búza
- 3 pohár víz
- 1 kávéskanál vaj
- 5 dkg reszelt sajt
- 1-1 szál sárgarépa
- es petrezselyem gyökér
Elkészítés:
A búzát vízzel felforraljuk, megsózzuk és kis lángon puhára főzzük. Ha kész, beledobjuk a vajat. Tálaláskor adjuk mellé a reszelt zöldséget és a sajtot.
Hasonló receptek
Dunai halászlé
Leves, Könnyű
Cukormentes, Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Cukkini-krémleves
Leves, Könnyű
Gyomorfekély, Epebetegség, Májproblémák, Keringési problémák, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Ananász leves
Leves, Könnyű
Cukormentes, Mogyorómentes, Tejmentes, Laktózmentes, Gluténmentes