Sajtos gubácska
Hozzávalók:
- 4 személyre: 10 kifli
- 30 dkg sajt
- 7 dl tej
- vaj
- só
Elkészítés:
A kifliket felkarikázzuk, majd egy nagy öblös tálba rakjuk. A tejet felforraljuk. Ha felforrt, meglocsoljuk vele a kifliket, jól átforgatjuk és letakarjuk fedővel. Hagyjuk pihenni, amíg a sajtot lereszeljük. Egy jénait kikenünk vajjal, majd lerakunk egy sor áztatott kiflit, megsózzuk és sajttal megszórjuk. Addig rétegezzük, amíg elfogy a kifli. A tetejére sajt kerüljön. Sütőbe toljuk és szép pirosra sütjük.
Hasonló receptek
Fűszeres töltött báránycomb
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Füstölt kardhal paradicsommal
Egytálétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Töltött sajtszeletek
Egytálétel, Nehéz
Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes