Brokkolileves csirkemájjal
Hozzávalók:
- 1 csirkeaprólék májjal együtt
- 25 dkg brokkoli (mélyhűtött is lehet)
- 5 dkg cérnametélt
- 2 dl tejföl
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2-3 evőkanál borecet
- 1-1 mokkáskanál törött fekete bors és őrölt koriander
Elkészítés:
A csirkeaprólékot megtisztítom, feldarabolom és a máj nélkül fazékba teszem. Leöntöm másfél liter vízzel, megsózom, beleszórom a törött borsot és a koriandert, meg a jól megmosott, héjas vöröshagymát. A húst puhára főzöm, majd a levesből kivéve kicsontozom és metéltre vágom. A nyers májat is metéltre vágom és a hússal együtt beleteszem az átszűrt levesbe. Ezután belerakom a megmosott (vagy még fagyos), apró rózsáira szedett brokkolit és a cérnametéltet. Kis lángon addig főzöm, amíg a tészta és a brokkoli is megpuhul. A tejfölt belekeverem a levesbe, felforralom és ízesítem borecettel.
Hasonló receptek
Zöldborsópüré leves
Leves, Könnyű
Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Gazdasszony levese
Leves, Könnyű
Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Májgombóc/májgaluska/
Leves, Könnyű
Vashiány, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes