Érlelt sajt
Hozzávalók:
- 1 l nagyon sűrű tejföl
- 1 teáskanál rum
- 1 púpozott teáskanál só
- 1 mokkáskanál őrölt fehér bors
Elkészítés:
A tejfölbe belekeverem az összes hozzávalót, majd egy vasalóval fertőtlenített, tiszta, ritka szövésű vászonzacskóba öntöm a masszát és felakasztom egy szögre. Aláteszek egy tálat, hogy a savó belecsöpöghessen. Langyos helyen (konyhában) 4-5 napig hagyom lógni, ez alatt az idő alatt az összes savó kicsurog belőle. Ez után a zacskóból kivéve jól átgyúrom és tetszés szerinti formába tömöm. Tetejére nehezéket teszek és egy hétig érlelem. Ezután hűtőszekrényben tárolom. Tetszés szerint lehet fogyasztani vajjal, hagymával.
Hasonló receptek
Házi sajt, I.
, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Juhsajt házilag
, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Diós zabpehelykása
, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes