Érlelt sajt

Ételtípus: Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 l nagyon sűrű tejföl
  • 1 teáskanál rum
  • 1 púpozott teáskanál só
  • 1 mokkáskanál őrölt fehér bors

Elkészítés:

A tejfölbe belekeverem az összes hozzávalót, majd egy vasalóval fertőtlenített, tiszta, ritka szövésű vászonzacskóba öntöm a masszát és felakasztom egy szögre. Aláteszek egy tálat, hogy a savó belecsöpöghessen. Langyos helyen (konyhában) 4-5 napig hagyom lógni, ez alatt az idő alatt az összes savó kicsurog belőle. Ez után a zacskóból kivéve jól átgyúrom és tetszés szerinti formába tömöm. Tetejére nehezéket teszek és egy hétig érlelem. Ezután hűtőszekrényben tárolom. Tetszés szerint lehet fogyasztani vajjal, hagymával.

Hasonló receptek

Házi sajt, I.

, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Juhsajt házilag

, Könnyű

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Diós zabpehelykása

, Könnyű

Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: