Érlelt sajt
Hozzávalók:
- 1 l nagyon sűrű tejföl
- 1 teáskanál rum
- 1 púpozott teáskanál só
- 1 mokkáskanál őrölt fehér bors
Elkészítés:
A tejfölbe belekeverem az összes hozzávalót, majd egy vasalóval fertőtlenített, tiszta, ritka szövésű vászonzacskóba öntöm a masszát és felakasztom egy szögre. Aláteszek egy tálat, hogy a savó belecsöpöghessen. Langyos helyen (konyhában) 4-5 napig hagyom lógni, ez alatt az idő alatt az összes savó kicsurog belőle. Ez után a zacskóból kivéve jól átgyúrom és tetszés szerinti formába tömöm. Tetejére nehezéket teszek és egy hétig érlelem. Ezután hűtőszekrényben tárolom. Tetszés szerint lehet fogyasztani vajjal, hagymával.
Hasonló receptek
Hajdina cipócska
, Könnyű
Keringési problémák, Cukormentes, Gyomorfekély, Mogyorómentes
Sonkás csomagok
, Közepes
Hízókúra, Mogyorómentes
Tönköly pogácsa
, Közepes
Diabetikus, Cukormentes