Hortobágyi palacsinta

Ételtípus: Előétel Nehézség: Közepes

Diéta: Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 5 dkg sertéshúsból készült pörkölt (vagy esetleg paprikás csirke)
  • 2 dl tejföl
  • 6 db sós palacsinta.

Elkészítés:

Ez az étel akkor igazán praktikus, ha az előző esti vacsora maradékát szeretnénk feldobni. Készíthetjük sertés- vagy csirkepörkölt felhasználásával. Csupán annyi a dolgunk, hogy a húst nagyon apró darabkákra vágjuk, ízlés szerint kikeverjük fél-egy deci tejföllel és egy kevés pörköltszafttal, majd a masszát az előre kisütött sós palacsintákba kanalazzuk, és a tésztát feltekerjük. A maradék pörköltlevet összekeverjük 1 dl tejföllel, majd megöntözzük vele a tűzálló tálra sorjázott palacsintákat. Rövid időre forró sütőbe tesszük, de épp csak addig, hogy az egész átmelegedjen (ne engedjük a mártást megpirulni). Amennyiben a pörköltöt kifejezetten hortobágyi palacsintához készítjük, használjunk darált húst, hiszen így egyszerűben összeállítható és jobb állagú lesz az étel.

Hasonló receptek

Aszpikos avokádós rák

Előétel, Közepes

Gluténmentes, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sajtfondü almával

Előétel, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Reform töltött paradicsom

Előétel, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: