Hortobágyi palacsinta

Ételtípus: Előétel Nehézség: Közepes

Diéta: Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 5 dkg sertéshúsból készült pörkölt (vagy esetleg paprikás csirke)
  • 2 dl tejföl
  • 6 db sós palacsinta.

Elkészítés:

Ez az étel akkor igazán praktikus, ha az előző esti vacsora maradékát szeretnénk feldobni. Készíthetjük sertés- vagy csirkepörkölt felhasználásával. Csupán annyi a dolgunk, hogy a húst nagyon apró darabkákra vágjuk, ízlés szerint kikeverjük fél-egy deci tejföllel és egy kevés pörköltszafttal, majd a masszát az előre kisütött sós palacsintákba kanalazzuk, és a tésztát feltekerjük. A maradék pörköltlevet összekeverjük 1 dl tejföllel, majd megöntözzük vele a tűzálló tálra sorjázott palacsintákat. Rövid időre forró sütőbe tesszük, de épp csak addig, hogy az egész átmelegedjen (ne engedjük a mártást megpirulni). Amennyiben a pörköltöt kifejezetten hortobágyi palacsintához készítjük, használjunk darált húst, hiszen így egyszerűben összeállítható és jobb állagú lesz az étel.

Hasonló receptek

Budwig-krém

Előétel, Könnyű

Epebetegség, Gluténmentes, Köszvény, Tojásmentes, Cukormentes

Zöldfűszeres sajtfalatkák 2.

Előétel, Könnyű

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Sajtos rétes - tyropita

Előétel, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: