Grillezett májszeletek zöldfűszerekkel
Hozzávalók:
- 60 dkg borjúmáj
- 3 evőkanál olaj
- 2 evőkanál vaj
- 1 csokor petrezselyem
- 1 teáskanál vágott kakukkfű
- 4 zöldpaprika
- 2 mini bagett
Elkészítés:
A májat megmossuk, a hártyás részeket eltávolítjuk, majd felszeleteljük. A kakukkfüvet, petrezselymet apróra vágjuk és összekeverjük egy kis olajjal. Megkenegetjük vele a májszeleteket és letakarva pár órára hűtőszekrénybe tesszük. Amikor a faszén parázslik, a grillrácsot megkenegetjük olajjal, a zöldfűszereket leszedjük a májról és mindkét oldalát kíméletesen megsütjük, de vigyázunk arra, hogy ne száradjon ki, majd letakarva félretesszük. A mini bagetteket félbevágjuk és félbevágott felükkel a rácsra fektetjük. A zöldpaprikákat kicsumázzuk, felnegyedeljük és grillrácsra téve a többi hozzávalóval együtt megpirítjuk. A májszeleteket megsózzuk, megborsozzuk és egy kis vajdarabot megolvasztunk a tetején. A pirított bagetteket is megkenjük vajjal és ráhelyezzük a májszeleteket, a sült paprikát. Vegyes zöldsalátát készítünk hozzá.
Hasonló receptek
Májas lepény
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Birsalmás csirkemáj
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Pulykamáj zöldborsóval
Húsétel, Közepes
Epebetegség, Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes