Sajtfondü
Hozzávalók:
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- 30 dkg durvára reszelt ementáli sajt
- 3-3 1/2 dl félszáraz fehérbor
- ízlés szerint só és törött fekete bors
- 2 cl cseresznyepálinka
- 1 teáskanál búza- vagy burgonyakeményítő
Elkészítés:
Vastag fenekű, magasabb falú serpenyő belső oldalát alaposan bedörzsöljük a megtisztított fokhagymával, majd beleszórjuk a reszelt sajtot. Ráöntjük a bort. Folyamatosan kevergetve, kis lángon felolvasztjuk, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A cseresznyepálinkában simára keverjük a keményítőt és beleöntjük a lassan rotyogó sajtba, közben gyorsan és folyamatosan keverjük, nehogy megcsomósodjon. A tűzről levéve áttesszük egy elektromos melegítőlapra vagy spirituszláng fölé. Már nem szabad erősen forrnia, elég, ha csak a forráspontot éri el. Hosszú fondüvillájára ki-ki kenyérkockákat szúr és a meleg, folyékony sajtba mártogatja.
Hasonló receptek
Alföldi hússalátával töltött paradicsom
, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Szalonnás-sonkás töltött burgonya
, Könnyű
Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes
Könnyű májpástétom- többféle diétához passzol
, Könnyű
Vashiány, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes