Sajtfondü

Ételtípus: Nehézség: Közepes

Diéta: Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • 30 dkg durvára reszelt ementáli sajt
  • 3-3 1/2 dl félszáraz fehérbor
  • ízlés szerint só és törött fekete bors
  • 2 cl cseresznyepálinka
  • 1 teáskanál búza- vagy burgonyakeményítő

Elkészítés:

Vastag fenekű, magasabb falú serpenyő belső oldalát alaposan bedörzsöljük a megtisztított fokhagymával, majd beleszórjuk a reszelt sajtot. Ráöntjük a bort. Folyamatosan kevergetve, kis lángon felolvasztjuk, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A cseresznyepálinkában simára keverjük a keményítőt és beleöntjük a lassan rotyogó sajtba, közben gyorsan és folyamatosan keverjük, nehogy megcsomósodjon. A tűzről levéve áttesszük egy elektromos melegítőlapra vagy spirituszláng fölé. Már nem szabad erősen forrnia, elég, ha csak a forráspontot éri el. Hosszú fondüvillájára ki-ki kenyérkockákat szúr és a meleg, folyékony sajtba mártogatja.

Hasonló receptek

Érlelt sajt

, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Francia töltött rúd

, Könnyű

Allergia, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Házi sajt, II.

, Könnyű

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: