Sajtfondü
Hozzávalók:
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- 30 dkg durvára reszelt ementáli sajt
- 3-3 1/2 dl félszáraz fehérbor
- ízlés szerint só és törött fekete bors
- 2 cl cseresznyepálinka
- 1 teáskanál búza- vagy burgonyakeményítő
Elkészítés:
Vastag fenekű, magasabb falú serpenyő belső oldalát alaposan bedörzsöljük a megtisztított fokhagymával, majd beleszórjuk a reszelt sajtot. Ráöntjük a bort. Folyamatosan kevergetve, kis lángon felolvasztjuk, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A cseresznyepálinkában simára keverjük a keményítőt és beleöntjük a lassan rotyogó sajtba, közben gyorsan és folyamatosan keverjük, nehogy megcsomósodjon. A tűzről levéve áttesszük egy elektromos melegítőlapra vagy spirituszláng fölé. Már nem szabad erősen forrnia, elég, ha csak a forráspontot éri el. Hosszú fondüvillájára ki-ki kenyérkockákat szúr és a meleg, folyékony sajtba mártogatja.
Hasonló receptek
Érlelt sajt
, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Francia töltött rúd
, Könnyű
Allergia, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Házi sajt, II.
, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes