Capellini saláta
Hozzávalók:
- 25 dkg finommetélt
- vagy nagyon vékony spagetti
- 25 dkg brokkoli
- 2 evőkanál citromlé
- kevés reszelt szerecsendió
- 15 dkg juhsajt
- 6 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál borecet
Elkészítés:
A tésztát sós, olajos vízben megfőzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és lecsöpögtetjük. A brokkolit megmossuk és rózsáira szedjük, citromos, forró sós vízben két percig főzzük, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük és meghintjük reszelt szerecsendióval. A juhsajtot kockára vágjuk és a fenti hozzávalókkal együtt tálba tesszük, összekeverjük. 2 evőkanál olajat megforrósítunk és az áttört fokhagymát beletesszük, megfuttatjuk. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a maradék olajat és az ecetet, ráöntjük a hozzávalókra és azonnal tálaljuk.
Hasonló receptek
Körte-camembert saláta
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Epebetegség, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Zöldfűszeres saláta koktélparadicsommal
Saláta, Könnyű
Gluténmentes, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Spirál- tésztás, sajtos tésztasaláta
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes