Capellini saláta

Ételtípus: Saláta Nehézség: Könnyű

Diéta: Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 25 dkg finommetélt
  • vagy nagyon vékony spagetti
  • 25 dkg brokkoli
  • 2 evőkanál citromlé
  • kevés reszelt szerecsendió
  • 15 dkg juhsajt
  • 6 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál borecet

Elkészítés:

A tésztát sós, olajos vízben megfőzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és lecsöpögtetjük. A brokkolit megmossuk és rózsáira szedjük, citromos, forró sós vízben két percig főzzük, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük és meghintjük reszelt szerecsendióval. A juhsajtot kockára vágjuk és a fenti hozzávalókkal együtt tálba tesszük, összekeverjük. 2 evőkanál olajat megforrósítunk és az áttört fokhagymát beletesszük, megfuttatjuk. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a maradék olajat és az ecetet, ráöntjük a hozzávalókra és azonnal tálaljuk.

Hasonló receptek

Tzatziki saláta 2.

Saláta, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Narancsos spenót saláta

Saláta, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Kefíres-sajtos saláta

Saláta, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: