Capellini saláta

Ételtípus: Saláta Nehézség: Könnyű

Diéta: Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 25 dkg finommetélt
  • vagy nagyon vékony spagetti
  • 25 dkg brokkoli
  • 2 evőkanál citromlé
  • kevés reszelt szerecsendió
  • 15 dkg juhsajt
  • 6 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál borecet

Elkészítés:

A tésztát sós, olajos vízben megfőzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és lecsöpögtetjük. A brokkolit megmossuk és rózsáira szedjük, citromos, forró sós vízben két percig főzzük, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük és meghintjük reszelt szerecsendióval. A juhsajtot kockára vágjuk és a fenti hozzávalókkal együtt tálba tesszük, összekeverjük. 2 evőkanál olajat megforrósítunk és az áttört fokhagymát beletesszük, megfuttatjuk. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a maradék olajat és az ecetet, ráöntjük a hozzávalókra és azonnal tálaljuk.

Hasonló receptek

Sajtos vitaminsaláta

Saláta, Könnyű

Epebetegség, Gluténmentes, Gyomorfekély, Keringési problémák, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Waldorf saláta

Saláta, Könnyű

Gluténmentes, Csontritkulás, Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Kaliforniai burgonyasaláta

Saláta, Könnyű

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: