Ráksaláta
Hozzávalók:
- A salátához: 35 dkg rák tisztítva
- főve (kb. 3 csészényi)
- 1/4 csésze szétmorzsolt fetasajt
- 1/4 csésze aszalt paradicsom
- összevágva
- 4 csésze brokkoli
- 1 nagy fej saláta
- összevágva#Az öntethez: 1/2 csésze narancslé
- 2 evőkanál rizsbor ecet
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1/2 teáskanál csípős paprikakrém
- 1/4 teáskanál só
- 1/4 teáskanál őrölt feketebors
Elkészítés:
1. Egy nagyobb méretű salátástálban összekeverjük a saláta alapanyagokat. 2. Egy közepes tálban összekeverjük az öntet alapanyagokat. 3. A salátára ráöntjük az öntetet és jól összekeverjük.
Hasonló receptek
Narancsos-fokhagymás spenótsaláta
Saláta, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sajtos zsenge zöldbabsaláta
Saláta, Könnyű
Epebetegség, Gluténmentes, Gyomorfekély, Keringési problémák, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes
Narancsos sonkasaláta
Saláta, Könnyű
Cukormentes, Gluténmentes, Mogyorómentes