Ráksaláta
Hozzávalók:
- A salátához: 35 dkg rák tisztítva
- főve (kb. 3 csészényi)
- 1/4 csésze szétmorzsolt fetasajt
- 1/4 csésze aszalt paradicsom
- összevágva
- 4 csésze brokkoli
- 1 nagy fej saláta
- összevágva#Az öntethez: 1/2 csésze narancslé
- 2 evőkanál rizsbor ecet
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1/2 teáskanál csípős paprikakrém
- 1/4 teáskanál só
- 1/4 teáskanál őrölt feketebors
Elkészítés:
1. Egy nagyobb méretű salátástálban összekeverjük a saláta alapanyagokat. 2. Egy közepes tálban összekeverjük az öntet alapanyagokat. 3. A salátára ráöntjük az öntetet és jól összekeverjük.
Hasonló receptek
Kapros-hagymás zellersaláta
Saláta, Könnyű
Candida, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Mediterrán burgonyasaláta
Saláta, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Frankfurti saláta
Saláta, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes