Házi tehéntúró
Hozzávalók:
- tetszés szerinti mennyiségű aludttej
Elkészítés:
Az aludttejes edényt meleg sütőbe teszem, de a sütő ajtaját nyitva hagyom. Nem szabad főnie, éppen csak meleg legyen. 4 órai állás után a tetején képződött savót leöntöm, a visszamaradt sűrű, részt pedig vászonzacskóba öntöm és úgy akasztom fel, hogy alátehessek egy tálat, ami felfogja majd lecsurgó levét. Ha a zacskó tartalma már darabos, akkor szorosan beletömöm egy műanyag edénybe és letakarva a hűtőszekrényben tárolom felhasználásig. Egy hétig biztonságosan eltartható. A visszamaradt savót leves vagy főzelék habarására használom fel.
Hasonló receptek
Házi sajt, I.
, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Tönköly pogácsa
, Közepes
Diabetikus, Cukormentes
Pikáns körözött
, Könnyű
Keringési problémák, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes