Saláta füstölt pisztránggal
Hozzávalók:
- 12 főtt fürjtojás
- 40 dkg füstölt pisztrángfilé
- 6 levél fodros saláta
- 2 fejes saláta
- 1 uborka
- 12 retek
- 6 evőkanál olaj
- 3 evőkanál tárkonyecet
- 2 evőkanál apróra vágott kapor
- 10 dkg sós csipsz
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A tojásokat kettévágjuk. A halat vastagon felszeleteljük. A salátát megmossuk, lecsöpögtetjük és apró darabokra tépkedjük. Az uborkát meghámozzuk és vékonyan felkarikázzuk. A retket gyufaszálnyi vastagra szeleteljük. Mély tálban az olajat simára keverjük az ecettel meg a kaporral és sóval, borssal ízesítjük. Beleforgatjuk a salátát és tányérokra adagoljuk. Mindegyikre teszünk tojásdarabokat, csipszeket, halszeleteket, retekdarabokat, uborkakarikákat és kaporral megszórjuk. Végül sóval, borssal ízesítjük és rögtön tálaljuk.
Hasonló receptek
Kalapos karfiol
Egytálétel, Könnyű
Cukormentes, Köszvény, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Sült ravioli
Egytálétel, Közepes
Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Zöldborsófőzelék diétásan
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes