Kakukkfüves édesburgonya
Hozzávalók:
- 35 dkg édesburgonya
- 25 dkg burgonya
- 15 dkg fehérrépa
- 15 dkg sárgarépa
- 2 csipet kakukkfű
- 1 kisebb gyömbér
- 2 evőkanál méz
- őrölt bors
- só
- rozscipó
Elkészítés:
A megtisztított zöldségeket vágjuk egy centis kockákra. Forrásban lévő sós vízbe tegyünk egy csipet kakukkfüvet és 6-7 percig főzzük benne a felkockázott édesburgonyát, a burgonyát és a répákat. Amikor megpuhultak, szűrjük le, kevés forró olajban forgassuk át, majd borssal, kakukkfűvel, mézzel és reszelt gyömbérrel ízesítsük. Rozscipóban tálaljuk.
Hasonló receptek
Padlizsános lecsó
Köret, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Homokos krumpli
Köret, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Fűszeres párolt káposzta
Köret, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes