Burgonyasaláta kovászos uborkával

Ételtípus: Saláta Nehézség: Könnyű

Diéta: Gyomorfekély, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg héjában főtt burgonya
  • 5 közepes nagyságú kovászos uborka
  • 3 dl joghurt (vagy kefir)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor kapor
  • 1 mokkáskanál törött fehér bors
  • 2-3 teáskanál porcukor.

Elkészítés:

A burgonyát a saláta fogyasztása előtt lévő napon megfőzöm, majd meghámozva hagyom kihűlni és a hűtőszekrényben tartom másnapig. (Az a lényeg, hogy a főtt burgonya megdermedjen.) Másnap a kovászos uborkával együtt az almareszelő durva fokán lereszelem. Salátástálban a joghurtot összekeverem a megtisztított és zúzott fokhagymával, a sóval, a borssal, a cukorral és a megmosott, lecsöpögtetett, apróra metélt zöld kaporral. Ebbe a mártásba forgatom bele a lereszelt uborkás burgonyát és az egészet alaposan összekeverve lefedem. A hűtőszekrényben érlelem néhány órán keresztül és hidegen tálalom.

Hasonló receptek

Zöldsaláta

Saláta, Könnyű

Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Waldorf saláta

Saláta, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Görög saláta

Saláta, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: