Burgonyasaláta kovászos uborkával
Hozzávalók:
- 50 dkg héjában főtt burgonya
- 5 közepes nagyságú kovászos uborka
- 3 dl joghurt (vagy kefir)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csokor kapor
- 1 mokkáskanál törött fehér bors
- 2-3 teáskanál porcukor.
Elkészítés:
A burgonyát a saláta fogyasztása előtt lévő napon megfőzöm, majd meghámozva hagyom kihűlni és a hűtőszekrényben tartom másnapig. (Az a lényeg, hogy a főtt burgonya megdermedjen.) Másnap a kovászos uborkával együtt az almareszelő durva fokán lereszelem. Salátástálban a joghurtot összekeverem a megtisztított és zúzott fokhagymával, a sóval, a borssal, a cukorral és a megmosott, lecsöpögtetett, apróra metélt zöld kaporral. Ebbe a mártásba forgatom bele a lereszelt uborkás burgonyát és az egészet alaposan összekeverve lefedem. A hűtőszekrényben érlelem néhány órán keresztül és hidegen tálalom.
Hasonló receptek
Zöldsaláta
Saláta, Könnyű
Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Waldorf saláta
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Görög saláta
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes