Burgonyasaláta kovászos uborkával
Hozzávalók:
- 50 dkg héjában főtt burgonya
- 5 közepes nagyságú kovászos uborka
- 3 dl joghurt (vagy kefir)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csokor kapor
- 1 mokkáskanál törött fehér bors
- 2-3 teáskanál porcukor.
Elkészítés:
A burgonyát a saláta fogyasztása előtt lévő napon megfőzöm, majd meghámozva hagyom kihűlni és a hűtőszekrényben tartom másnapig. (Az a lényeg, hogy a főtt burgonya megdermedjen.) Másnap a kovászos uborkával együtt az almareszelő durva fokán lereszelem. Salátástálban a joghurtot összekeverem a megtisztított és zúzott fokhagymával, a sóval, a borssal, a cukorral és a megmosott, lecsöpögtetett, apróra metélt zöld kaporral. Ebbe a mártásba forgatom bele a lereszelt uborkás burgonyát és az egészet alaposan összekeverve lefedem. A hűtőszekrényben érlelem néhány órán keresztül és hidegen tálalom.
Hasonló receptek
Kínai kel saláta
Saláta, Könnyű
Vesebetegség, Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Répás-tojásos saláta
Saláta, Könnyű
Epebetegség, Gluténmentes, Gyomorfekély, Keringési problémák, Májproblémák, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Parmezános saláta
Saláta, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes