Diós uborkasaláta

Ételtípus: Saláta Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 5 dkg mazsola
  • 1 nagyobb kígyóuborka
  • 1/2 szál póréhagyma
  • 5 dkg dióbél
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dl joghurt
  • 2 teáskanál felaprított
  • friss bazsalikomlevél
  • 1 teáskanál felaprított
  • friss mentalevél

Elkészítés:

A mazsolát meleg vízbe áztatjuk, majd lecsöpögtetjük. Az uborkát megmossuk, szeletekre vagy kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk, a diót durvára aprítjuk. Salátástálban mindet összekeverjük. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A joghurt tetejéről leszedjük a vékony zsírréteget, a fokhagymával, a bazsalikom- és mentalevéllel, sóval ízesítjük és a salátára öntjük.

Hasonló receptek

Sonkasaláta

Saláta, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Görög saláta

Saláta, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Sonkás salátatál

Saláta, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Keringési problémák, Epebetegség, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: