Diós uborkasaláta
Hozzávalók:
- 5 dkg mazsola
- 1 nagyobb kígyóuborka
- 1/2 szál póréhagyma
- 5 dkg dióbél
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 dl joghurt
- 2 teáskanál felaprított
- friss bazsalikomlevél
- 1 teáskanál felaprított
- friss mentalevél
Elkészítés:
A mazsolát meleg vízbe áztatjuk, majd lecsöpögtetjük. Az uborkát megmossuk, szeletekre vagy kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk, a diót durvára aprítjuk. Salátástálban mindet összekeverjük. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A joghurt tetejéről leszedjük a vékony zsírréteget, a fokhagymával, a bazsalikom- és mentalevéllel, sóval ízesítjük és a salátára öntjük.
Hasonló receptek
Sonkasaláta
Saláta, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Görög saláta
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Sonkás salátatál
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Keringési problémák, Epebetegség, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes