Kínai csirke - olcsó, egyszerű
Hozzávalók:
- 2 egész
- kifilézett csirkemell
- 1 doboz darabolt ananász
- 1 zacskó kínai (Maggi) fix
- kevés olaj
- pici só
- 4 dl rizs
Elkészítés:
A húst egyforma apró kockákra vágjuk, majd Wokban felforrósítjuk az olajat, beledobjuk a húst és addig sütjük nagy lángon, amíg szép színt nem kap. Az ananászt levétől lecsepegtetjük (a levet félretesszük) és a húshoz adjuk. Együtt még átsütjük őket. Közben a kínai fixet előírás szerint elkészítjük, de a vízmennyiségbe az ananász levét is felhasználjuk. A húsra öntjük, egyet rottyantjuk és kész. A rizst feltesszük: forró olajban fehéredésig kevergetjük, majd ráöntünk 8 dl vizet, megsózzuk és megvárjuk, amíg felforr. Utána kis lángra vett sütőbe tesszük, ott kevergetés nélkül elkészül és finom pergős lesz.
Hasonló receptek
Ropogós kacsamell paradicsomos babraguval
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Kagylótészta csirkehússal és gombával
Egytálétel, Könnyű
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Héjában sült burgonya túrós-fokhagymás öntettel
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes