Kínai csirke - olcsó, egyszerű
Hozzávalók:
- 2 egész
- kifilézett csirkemell
- 1 doboz darabolt ananász
- 1 zacskó kínai (Maggi) fix
- kevés olaj
- pici só
- 4 dl rizs
Elkészítés:
A húst egyforma apró kockákra vágjuk, majd Wokban felforrósítjuk az olajat, beledobjuk a húst és addig sütjük nagy lángon, amíg szép színt nem kap. Az ananászt levétől lecsepegtetjük (a levet félretesszük) és a húshoz adjuk. Együtt még átsütjük őket. Közben a kínai fixet előírás szerint elkészítjük, de a vízmennyiségbe az ananász levét is felhasználjuk. A húsra öntjük, egyet rottyantjuk és kész. A rizst feltesszük: forró olajban fehéredésig kevergetjük, majd ráöntünk 8 dl vizet, megsózzuk és megvárjuk, amíg felforr. Utána kis lángra vett sütőbe tesszük, ott kevergetés nélkül elkészül és finom pergős lesz.
Hasonló receptek
Hercegnő / Shepherd's pie
Egytálétel, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Tökfőzelék: Update2
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Bami goreng
Egytálétel, Közepes
Keringési problémák, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes